Den lilla fina Miele appen.

Idag sa jag hejdå till en fantastiskt fin vapendragare och kär gammal vän. Min gamla Miele tvättmaskin som nu lämnar denna plats på jorden. Vi har hängt ihop i 17 år jag och maskinen. Idag kom det en ny Miele tvättmaskin till huset. Nu har vi två tvättmaskiner igen. Den gamla Mielen som jag sa hejdå till, hade gett upp i programverket för en månad sedan. Den nygamla den längst in har torktumlarprogram. Så den är två i en. Men jag ville ha en till maskin så det går fort att tvätta. Där av blev det grymme maskinen från Miele lvl^ modell.

Vi hade bestämt att vi skulle få lite extra service, när vi beställde den nya tvättmaskinen. Extra servicen kostade 1200 något. Då skulle det innebära att den blev inburen, inkopplad och den gamla bortforslad. Jo du visst ingick det men, det kom en bärare. När jag frågade om det var det optimala, då blev det problem. Vill du ha två bärare så får du betala för det. Fast jag bryr mig inte om en eller två, jag tänkte bara att maskinen var lite för tung för en bärare. Din arbetsgivare borde vara mera intresserad av att du håller hela vägen och inte blir sjuk, sa jag. Han tyckte att trappan inne var för brant, farbrorn. Då kollade han in källartrappan. Där fick jag order att ta bort plankor, vattenslang, och lägga plankor så det skulle bli enkelt. Hmm för 1200 kronor fick jag jobba rätt mycket och det vart jag som fick betala. Jag fick bli en riktig sur kärring, innan maskinen kom in i tvättstugan. Fick hota om att häva köpet, innan han bar in den. Jag fick till och med komma med tips och hjälpa till själva inbärandet av tvättmaskinen, även i bortforslandet av vår gamla tvättmaskin. När han sedan såg att kontakten var för kort för att nå elkontakten. Berättade han att jag får ta en förlängningssladd och sätta i kontakten. Jag berättade att det gillar inte maken, för han är elektriker. Då fick gubben luft och sa: va bra då fixar han till elen. Där tog min luft slut, hans ord kändes som en käftsmäll. Knip igen truten Carina kändes det som att han sa.

Ibland fick farbrorn även gå ut och ta luft. Tungt jobb för en gammal farbror. Fast jag tror vi va lika gamla. Men nä att köpa tvättmaskin hos Media markt med extra service, är inte något jag gör igen. Uruselt dåligt med service. Inte ska jag behöva vara orolig för både herren och dörrar och karmar, när jag betalar extra allt. Men det fick jag. Nåja grymme maskinen är på plats. Nu är det roligt att tvätta igen, den har två behållare i botten av maskinen där tvättmedlet automatiskt doseras. Tvätten luktar så gott när jag plockar ut den. Sicken maskin. Nu installerar maken min mobil, så att tvättmaskinen ska kunna skötas om, av en app. Fast jag tror inte den lägger i tvätt, inte heller hänger den upp tvätten, egentligen vet jag inte vad jag ska med en app-styrd tvättmaskin till. Men jag har och jag kan. Kanske är det just bara det där med för att jag kan….

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen kommer först i morgon. Tyvärr har jag ingen tvätt kvar att tvätta då. För jag råkade tvätta allt idag fast elen är så dyr. :/

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook