En dag i solens tecken med vår sådd och barnbarn.


Igår va det en fantastiskt fin dag. Sonens fru, hans dotter och son och deras hund Kalle kom hit. Sonen låg fortfarande på sjukhus. Därför kom dom hit och lät tiden gå. Lät tiden gå, jag tyckte dagen gick för fort. Men jag och Emilia vi hann med att så lite fröer. Vi sådde sallad, persilja, dill och lite sockerärtor. Det är lite av en tradition att jag och Emilia sår och fixar i trädgården. Vi gjorde likadant förra året.

Lill grabben Hugo hade inte brist på energi. Alltså han är över året fyllde i mars men som han grejar. Millisekunder och olyckan kan vara framme. Allt är intressant för honom. Det mesta som han hittar är sådant som han stoppar i munnen. Han är en glad lien kille som är nyfiken på allt. Han har precis lärt sig skicka pussar med handen och det gjorde han mellan varven han vinkade.

När sista maskinen med tvätt var upphängd på vindan där ute i trädgården, gick vi till kaféet här i byn. Efter fiket gick jag och lillflickan in på biblioteket där kunde man måla påskbrev. När vi gjort det en stund gick vi sedan till den lilla kiosken där dom har mjukglass. Den satt vi och åt i solen. När glassen var slut påbörjade vi vägen hem igen.

Lunch skulle göras, middag skulle lagas till och tiden gick fort. När den lilla familjen åkte hem, blev det att plocka undan och fixa till där Hugo hade rumsterat. Därefter blev det att vila och åter vila. Somnade till vid soffan men aktade mig noga för att somna till på riktigt. Ville ha en hel natt med sömn efter dessa sömnlösa nätter. Vilket jag fick 7 timmar och 49 minuters sömn i natt. Idag hoppar jag badet, det skulle komma en reporter dit och bad skulle vara vid 9.30 lite sent för mig just idag, för idag ska jag till jobbet igen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.