Livsglädje i stora måttenheter.

We just need your compliance you will feel no pain any more. Alltså dom raderna gör saker i min kropp. Dom etsar mig, gör mig vild i tanken. Lydnad vi behöver just din lydnad. No, no jag sjunger som jag vill… blir det i mig. Jag gör som jag vill, handlar inte om att slänga bomber eller kasta skit på andra. Utan bara låt mig vara den jag är, jag lyder, om det är det jag vill. Compliance, låten är Muse och den är grym, så grymt bra att jag spelar den om och om igen, vaknar med låten i huvudet och nynnar på den nästan hela tiden. Ingen punk i den låten men, texten så punk att den pratar med mig i hela kroppen. Jag får en känsla av killen som gör låtarna, vill vara den han är och gillar inte att andra vill stöpa om honom. Många av låtarna handlar om seger och att han inte vill bli förtryckt.

Bilderna som bor här på bloggen idag, är tagna av min fotografiska-geni-mentor-bad-syster.

Idag blev det då äntligen igen, ett bad. Äntligen fick jag ta stegen ut i sjön, njuta av kylan som omslöt mig. Kallt jo, har man inte badat på flera dagar så är kylan påtaglig. Men när kroppsminnet upptäcker kylan, så sprider minnet, en härlig känsla av eurofora i kroppen. Kroppen vaknar till och alla härlighetskänslor simmar runt i kroppen, fyller mig med kraft, lust att leva fullt ut. Idag stod jag still och hittade till de lugnande andetagen. Efter en stund blev det att simma. Simma på riktigt, ta ut simtagen och låta kroppen jobba.

Den känslan av att verkligen få simma på riktigt, gav kraft, energi, ork och massor av kärlek. Hurra, äntligen äntligen är det sommar på riktigt igen. Fast jag vet att det bara är vår, här kommer det vara en kortbyxe-dag för mig, oavsett om det blir kyligt så kommer kortbyxorna bo på kroppen. När det var dags att gå upp ur badet, ångrade jag mig och var bara tvungen att ta stegen ut och flyta runt, där i vattnet igen. Just den här morgonen önskar jag att alla, ska ha möjligheten att uppleva. Det bodde så många härliga känslor, i kroppen. Det bodde så mycket kärlek i mig till mig själv, stunden och allt som var i den ljuvliga morgon. Det gjorde inte något att jag inte fick min musikstund i bilen, till badet. Mobilen vägrade koppla upp sig till bilen, så det fick bli bandit rock från radion i stället.

Just nu känns livet så härligt mjuk, nu känns det som att vad som helst kan hända. Det känns som att jag skulle vara redo att rida ut stormen, om den skulle komma. Känner sådan tacksamhet över att jag gav mig chansen att då i höstas, bestämma mig för att inte sluta bada. Depp tankarna som just smugit runt omkring i mig, känns som dom just nu somnat eller till och med flyttat ut för denna gången. Det känns att just den där depp-tiden, som ibland finns i mig, botas bäst genom att kyla ut den. Jag har ridit ut den stormen, av att ramla ner i sörjan, av tankar i dålighet. Tankar om att inte duga, att inte vara tillräckligt bra. Nu finns det nog mera orsaker till att inte ramla, än kalla bad. Jag tänker på min nyfunna kollega, som börjat hos oss. Hon ger mig kraft, hon ger mig nya tankar att tänka. Hon har så många vänliga omtänksamma tankar, att dela med sig av. Min familj, mina badsystrar och ja till och med själva livet. Det ska vara härligt att leva, just nu känns det som det är det. Härligt att leva, det känns som en sådan där god karamell, som man håller kvar i munnen länge för att behålla smaken.

Nog för idag , lev idag just nu, smaka på just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook