En ledig söndag…


Här sitter jag och skriver med dubbla strumpor på fötterna, myskläder i lammull, luva på huvudet och en varm kofta plus en liten filt omkring mig. Fryser så jag skakar. Kallbadet har blivit till, förmodligen badade jag alldeles för länge idag.8,6 grader sa min temp min badsystrers temp min sa 8,2 grader i vattnet. På hemvägen från badet var det 5 grader sa bilens temp. Då var det ju i alla fall varmare i vattnet än på land.

Mulet grått men inte trist, där vid sjön. Jag kom först och hade precis börjat bada när mina badsystrar kom till sjön. Simmade 100 meter idag det fick räcka. Jag kan inte med ord beskriva hur härligt det är att återigen kunna simma i vattnet. Det är en sådan härlig känsla att kunna sträcka ut kroppen och låta musklerna skjuta undan vattnet. Ett väldigt bra sätt att börja morgonen på.

Innan jag åkte iväg ringde vårt lilla barnbarn, hon ville prata med maken. Idag ska hon på bio och tiden kan väl inte gå fort nog. Det har blivit en del samtal med henne, berättade maken. Jag och mitt barnbarn satt och åt frukost över telefonen via liveapp. Eller det var jag som åt frukost, hon visade sina leksaker och pratade om sina funderingar om livet.

Det var tydligen så att vårt andra barnbarn även han, hade hunnit med att ringa och boka upp sig för ett besök hos oss idag. Han berättade för maken att han ville komma till vårt hus idag. Jo, jag hade tänkt mig sitta hemma och ta det lugnt, den här lediga dagen. Odla lite potatis och sätta om våra tomatplantor. Men ja, lille Alfred han kan ju vara med och plantera om och sånt. Han kanske tycker det är jätte roligt. Just nu är maken på utsidan, byter däck på vår bil.Nu ska sommardäcken göra det lite mera till sommarkänslor igen. Härligt vi är på G, med sommaren.

Ha en fin dag. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.