Våren på tre olika sätt.

Idag fick det bli en mysig stund med kaffe i soffan, istället för bad. Körde nog en 80 mil igår. Skulle varit en 68 mil men, lite fel körning och motorvägslängtan gjorde en liten extra sväng på några mil. Känns i kroppen idag.

Igår fick jag uppleva tre vårar i olika skeenden. Fantastiskt hur det skiljer sig på vårar mellan våra områden här i vårt långa land. Från ingen lövsprickning, till den där skira gröna färgen till mera grönt under en biltur. Kändes storlaget. Nu efter alla dessa naturupplevelser och iakttagelser, jag haft under året. Detta blev just denna resa som gjorde en inramning av de konstverk av natur som flyttat in i mig. Ett plus med guldkant är gårdagen.

Idag är jag ledig, redan i morgon är det igen jobb. Fast då är det team-dagar. Utbildning och samköra team så att känslan av vi blir starkare, i alla fall är det de som är min förhoppning. Vi får se vad chefen har i kikaren och vad hon planerat in.

Ska packa väskan för två dagar. Ni som känner mig inser mitt problem, vad ska jag ta med, när ska jag börja och när är det så pass att det är släng ner i väskan och se till att åk. Ångesten har flyttat in, som alltid när jag ska packa väska. Vad kommer jag få med mig, vad ska man ha med sig, vad kommer jag att ha glömt och……? Nej jag lämnar ämnet bara av att skriva detta så flyttar ångesten i och borrar sig till högsta nivån. Vilken tur att jag lärt mig att ångest, når en viss gräns och sedan avtar. Tack min kära fina KBT tant. Tänk vilken nytta jag fortfarande har av det jobbet vi gjorde. Ibland lär jag ut det i jobbet. Men bara i förbigående.

Igår fick jag beröm av en kollega om att jag skrivit något fint. Sådan gör mig alltid glad. Önskar bara att jag visste vad det va jag skrev. Skriver mycket så det är svårt att hitta till det som var fint. Men glad gjorde det mig misstänker starkt att det är någon kylskåpspoesi. Det brukar vara det som folk reagerar på.

Får bli en kylskåpsmagnet till avslut av detta inlägg. Vet inte om jag tar med dator till team-dagarna. Tror det blir två dagar utan inlägg här.

Kylskåpsmagneten: Lev idag, just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Kanske inte någon poesi utan med en klok-kunskap. Just nu gäller!

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook