Smögens Hafvsbad och hotell.


Var en upplevelse som både hade ris och ros.

Vaknar upp även idag i vår husbil. Igår fick Muse underhålla oss under kvällen. Två konserter hann vi med. Vi kom överens om att det är konserter vi kan se igen. Men då hemma med ljud, så det hörs på riktigt. Idag ska vi åka hem. Men först ska det vaknas på riktigt då har jag vissa rutiner innan jag är klar. Blogginlägget jag glömde igår på morgonen glöms inte idag.

Under onsdagen och torsdagen i veckan var jag med jobbet på teamdagar. Det var bra, nyttiga dagar även om jag la mest fokus på det där med gruppdagarna i sig. Jag orkar inte med festandet, utan lägger jag en hel dag på att lyssna, jobba i grupper, behöver jag få ensamtid när möjligheten finns. Men själva middagen var jag med på. När sedan middagen var klar, pep jag till hotellrummet. Tog en dusch kollade tv och somnade. Jag orkar inte vara social när det inte krävs av mig. Jag är heller inte någon festprisse. Utan en iaktagare, säger vänligheter och tackar för mig. Nu va det inte detta jag skulle skriva om, utan om min upplevelse av hotellet vi var på.

Har redan lämnat ett omdöme på google. Jag var faktiskt inte helnöjd. Hotellet var mysigt och omgivningen fantastisk. Men det där andra, det där som gör upplevelsen till grymt bra, saknades kände jag.

Jag äter inte gluten, min chef hade meddelat detta till hotellet innan. Tror det var minst två veckor innan. När man är på sådana tillställningar brukar det finnas lite extra gott vid fika och man brukar känna sig sedd. Det var det skralt med, på detta hotell när man äter glutenfritt. Mina kolleger hade säkerligen inte något att klaga på vid fikat vid tre. Dom fick morotskaka på tre fikat. Det glutenfria alternativet var en kanelbulle från frias sortiment. den hade dom pimpat upp med lite florsocker.

Dagen efter hittade dom till frias glutenfria muffins. Ingen fantasi där inte, utan vi kör det som finns att köpa i vilken närbutik som helst. Det är inte så svårt att fixa till fika som är glutenfria men, hotellet valde frias alternativ. Frias alternativ är både osmakliga och tråkiga. Det finns idag väldigt många flera leverantörer än fria. Dom är mycket bättre och smakar så mycket mera.

Brödet till frukost var även det Frias. När det var lunch tid stod det salladsbuffé uppdukat. Rödbetor med feta ost, sallader, konserverade kronärtskockor mm.

Maten smakade bra men, vilken väntan det var på att få in lunchen. Det tog både 20 och 30 minuter. Den korta lunchrast vi hade, gick över tiden. Jag tänker att kockarna säkerligen gjorde sitt, för att lösa det. Men dom hade kunnat förbereda och gjort klart, redan då vi kom in i lunchsalen. Två alternativ kan ju inte vara så svårt att förbereda lite mera. Lunchen första dagen var god men, bara ljummen.

Kvällens middag även den, tog tid. Men kvällsmaten var god. Råbiffen fantastisk, fisken till huvudrätten otroligt god.

Lunchen dag två, nja en väntan på 30 minuter och där till en maträtt som var mera sval än ljummen. Riktigt dåligt faktiskt. Fika alternativet som överraskade för mig blev en hembakade äppelkakebit utan något till. När dom nu var i närbutiken och köpte kanelbullen, muffis-en, hade det inte gjort något om de även hade hittat till någon om de där färdiga vaniljvispen. Då hade kakan varit mindre torr.

Nej, inte åker man till Smögens hafvsbads hotell om du vill äta god mat och få bra service. Nej, då får du åka någon annanstans.

Men hotellrummet var bra, städat och fint låg nära till badmöjligheter. Rummet hade badkar. Spa-delen utnyttjade inte jag. Det var tid som jag vilade mig mellan umgås-tider.

Konferenslokalen var delad med pappersvägg, dom som hade konferens i andra delen hade hett temperament. Det hördes så där hade vi behövt ART träna dom. Fast det gjorde vi inte.

Nog klagat från mig. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.