En extra växel behövs ibland.

En extra växel är en del av min adhd. Det är inte alltid jag orkar lägga in den men ibland då hamnar den rätt. Det där med sov poäng är bra, när poängen är bra. Dom dagar klockan visar bra sömn, kan jag vara trött men nöjer mig med att det är fake trött. Då jag har dåliga poäng lurar jag mig själv att nu har jag verkligen rätt att vara trött. Istället borde jag tänka ojdå idag har jag sovit lite sämre, då är det att jobba på i långsammare takt men ändå en takt. Igår hade jag dåliga poäng, nöjde mig med att dom var av sämre sort. Det krävde pga jobbarna på utsidan, att jag gjorde saker som höll mig vaken. Jodå här jobbades på igår. Var till och med trevlig, bjöd grabbarna på kaffe. Nu är det bara fika med endast kaffe, jag bjuder på för jag fikar inte mera än med kaffe. Tyvärr så tråkig är jag. Vill du fika hos mig så lär det bli knäckis eller bara kaffe. Vill du ha annat så får du ta med dig. Men då vill jag att du tar med dig bara till dig själv, för jag fikar med kaffet. Kg på kroppen säger mig att jag får vara nöjd med kaffet endast.

Adhd genen i mig igår hade lagt in en extra växel. Jag hann med att hänga in alla kläder, fast jag hoppade det där med strykning. Det är så fullt i min garderob så kläderna får veck ändå. Fixade god mat till familjen och hade på vår högtalare på högvolym, för att överrösta maskinerna på utsidan. Gillar dagar när extra växeln är på i kroppen. För oj vad jag hann med.

Läste igår på fb om att en badsyster hade badat på eftermiddagen. Hon hade då sett att det kom jobbare som skulle göra en trappa, ner till sjön. Läste det, tog ingen notis mera om det.

Idag när det var dags för badet, åkte jag iväg som vanligt. Vanligt är morgonrock och thats it. Kommer till sjön tidigast, fast jag var inte ensam. Två jobb bilar stod där och jag förbannade mig själv, över hur dumt att jag inte tänkt länge redan igår, när badsystern berättade om jobbarna. Då hade jag haft med mig en baddräkt. Det hade jag inte nu. Såg där vid sjön hur mitt bad skulle utebli.

En badsyster dök upp och en till. Jag berättade att jag inte hade någon baddräkt med mig, att det inte bli något bad för mig. Hon hade inte heller badkläder, då vi bestämde oss för att åka till skogsjön. Det blev bad men, i den lilla skogsjön. Där vi badar när isen är för stor.

Den lilla skogsgläntan var så inbjudande, hälsade oss badsystrar välkomna. 9, 3 grader var det i vattnet, det var helt fantastiskt att bada i den lilla sjön. Den är allt trevligare nu i våren, än då när det var en massa minusgrader ute. Det är ett sådant där ställe där själen får ro, där vackerheten inte behöver beskrivas utan bara är. Jag är glad över att jag inte bara åkte hem då när jag såg jobbarna, då hade jag inte fått den fina upplevelsen av att bada i skogssjön så här på våren.

Just nu har vi en ler-pöl ute i trädgården, jobbarna som var här igår, gjorde vår lilla gräsmatta lite illa. Men det fixar dom till när dom kommer hit och gräver ner våra rör, som ska gå till huset.

Så det finns en risk för att jag ler-badar i trädgården. Vattnet ska vara nyttigt för växter tänker att ett lerbad ska vara nyttigt för huden också. Eller nej, jag kommer nog inte att göra det.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook