Väninnorna på Lunch…

Godmorgon, inget bad idag, känner mig frusen och snorig. Badet får bli en annan dag. Igår hände det då verkligen. Trotts det gråa tråkvädret, träffade jag mina väninnor som dom vill jag ska säga, i stället för tanterna. För mig är det tantligan, tänka sig att jag redan blivit mera tant än tjej. Fast väninnor jo, jag gillar ordet och jag verkligen gillar mina väninnor. Det var så roligt att träffa dom alla.

Vi samtalade som alltid om allt och hade trevligt där på Stallgården. Dagens fisksoppa var fantastiskt god, det trevliga området och det fina rummet vi satt i, gjorde tillställningen ännu trevligare. Mina fina fd kolleger där vi löser värdsliga problem.

Mina härliga kolleger från förr.

Alltså jag kunde ju varit lite snyggare i håret kanske men, då hade det inte varit jag. Vi Talar om kriget i Ukraina , den förryckte Putin och var någonstans vi är i livet just nu. Det blev samtal om vernissage min väninna som liksom jag målar tavlor. Hon skulle ha utställning i Trollhättans pumphus tror jag. Vi pratade om att vi kanske skulle ta oss dit i samlad trupp. Vi pratade om våra barnbarn, en av barnbarnen vart på väg till Detroit för att spela hockey i NHL. Just nu spelade han i Luleå. Lite krämpor blev det tal om, viktigheten i att vaccinera sig mot bältros, fick jag lära mig. Jag som inte gillar sprutor. Men som faktiskt har blivit någon, som tar sprutor när det behövs. Det får bli att boka tid för vaccin mot bältros. Min väninna hade blivit drabbad och blivit sjuk i två år. Inget som jag vill uppleva, det får bli en vaccinspruta mot den åkomman. Självklart blev det snack om jobbgrejer, vart alla befinner sig, vem som gjort vad, vem som gör vad. En och annan av våra gamla kolleger som inte var med oss på lunchen, hann vi även med. En hade blivit enhetschef, någon skulle snart gå i pension, en i Portugal. Alltså det hade varit kul att ha en storlunch med alla dom, som jobbade då. Hade varit trevligt att träffa dom alla. Men det är nog för stora tankar att tänka.

Idag blir det att jobba, jobba möte och kvällspass med mina nuvarande kolleger. Alltså dom kollegerna, går inte heller av för hackor. Dom är helt grymma att jobba med. Idag blir det antagligen en hel-grym-braighets-dag på jobbet. Känner mig så taggad. Ett samtal med min chef ska till. Lite nervös är jag, för vilka svar jag får. Men det är dumt att känna det nu. Bättre att ta det då, när det är. Just nu vet jag inte något om, vilket svaret blir. Det är bättre att nervösa sig lite då när det är, istället för just nu. Nu när jag sitter här och trycker på tangenterna och mår egentligen ganska så mysigt. En fin dag ska göras och den ska göras av mig så det är dags att börja nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, Just nu.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook