Naturens skådespel


Igår hade vi en fantastisk dag. Havets skådespel är enormt. Det blåser så att hela bilen rör sig. Vågorna brusar och hela luften på utsidan är salt av havet. Meter höga vågor så det går inte att bada. Det gör inte något, för jag är så fascinerad av skådespelet som görs av vinden, vattnet och bruset som blir av allt detta. Lerkil, mitt älskade Lerkil. Här var jag som litet barn, lite större barn, tonåring, ung vuxen, vuxen och nu lite äldre vuxen. Som jag klättrat i dessa berg. Här har jag lärt mig simma, här har jag och farmor suttit på farmorsberget och druckit kaffe och ätit äggmackor. Nu står vi med husbilen nere i hamnen och jag njuter av vindens alla ljud.

I går var vi nere vid bryggan två gånger för att se vågornas krafter, All tång gör vattnet grumligt och den ruttna tången luktar som den ska. För mig luktar den gott den luktar kärlek och den luktar Lerkil. Skulle doppa tårna i vattnet igår. Gick ner till trappsteget där mina tår nådde vattnet men vågen som kom gjorde att hela mina byxor blev våta.

Maken var ute och fotograferade vid flera tillfällen, han ville fånga de olika ljusen och solnedgången. Som jag älskar detta fantastiska ställe på jorden, Här blir jag hel, här möter jag alla de vackraste minnen av min barndom. Här möter jag min farmor fast hon inte längre finns. Här möter jag mig i mig själv. Hade jag fått bestämma hade vi varit här i alla de dagar som är kvar i livet. Men redan idag ska vi ge oss av hemåt.

I morgon har vi kalas. Kalas för lillgrabben som har fyllt 18 och Kalas för maken som fyller nästa vecka. Det vankas handla grillmat och sallads mat. Det vankas att träffa alla våra barn och barnbarn.

Lev idag Just nu Igår finns inte kvar och morgondagen finns först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.