Vänskap och många mil….


Solen skiner på himlen. Det ser ut som den värmer redan nu. Kaffe står här bredvid mig i Lvl^. Hökensås är långt bort i stan. Nära Tibro och Falköping. Här har vi sovit i natt. En riktigt välskött CC camping. Priset är 250 kronor om man är medlem. Vi är medlemmar men, vi utnyttjar inte campingarna så ofta. Vilket är riktigt dumt av oss för just CC campingar är oftast, riktigt välskötta, där är det ordning och reda. Vi har vänner här som bor på säsong.

Hemma bor de kanske 200-300 meter ifrån oss. Kan hända att vi hemma träffas väldigt o-ofta på parkeringen i centrum, när vi handlar. Fast för mig är min vän, den finaste, bästa människan jag känner, nummer 1 på listan vänner. När barnen var små, träffades våra barn och lekte. Fast vi inte träffas så ofta, är den där vänskapliga tråden där, med en gång vi möts.

Nästan så att man skulle kunna fortsätta på nästa mening, från förra gången vi träffades. Även om det var två, tre år sedan förra gången. Nej hemma blir det sällan vi träffas, i går åkte vi hur många mil som helst, för att umgås i campingstil.

Vi hade en riktigt trevlig dag i går, när vi kom till campingen. Solen värmde och till och med brände mitt skinn. Trevliga samtal, god mat och våra härliga vänner. Umgås tid i massor. En härligt trevlig dag. Vi pratade om att det hade varit kul, att samla ihop våra familjer, alla barn, barnbarn sambos och fruar äta mat och umgås. Jag tyckte idéen var riktigt trevlig. Just nu spånar jag på om det inte, varför det inte skulle kunna bli en verklighet. Det är klart att det kan bli en verklighet. Det får planeras och göras till en verklighet.

Idag ska vi lämna campingen för att köra närmare hemåt. Kommer kanske inte komma ändå hem men, lite närmare hem känns ändå som en bra tanke. Så långt att åka. Men så värt alla dessa mil, med tanke på vilken fin dag vi fick tillsammans. Nej nog för idag, Idag för första gången i år ska jag nu sätta mig utanför husbilen. Njuta av mitt morgonkaffe. Sådan här härlig morgon, har det inte varit förens nu i år. Nu värmer solen på riktigt och jag ska låta kroppen få känna på morgonsolen.

En liten parantes, om just vänner. Jag har för ett tag sedan fått en ny kollega. Som på riktigt känns som en härlig, trevlig vän. I förrgår låg det ett brev i brevlådan, ett vanligt kuvert med mitt namn på handskrivet med ett frimärke på. I brevet låg det en sådan där kylskåpsmagnet.

Hon hade tagit sig tid att leta upp min adress, köpt denna magnet, lagt den i kuvert för att skicka till mig. Asså!!! Vilken fin handling, vad glad jag blev och jo den bor nu på mitt kylskåp hemma och påminner mig om min kollega och alla känslor i just den där stunden.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.