Nu ska jag bli mera osvensk och bara göra ….


Idag vakade vi i Trollhättan. Vår vanliga hemma camping. Fast inte hemma då. Vi träffade våra vänner i förrgår, mycket som jag inte vet vad mycket innehåller, har gjort att vi inte träffar dom så ofta. En trevlig dag, som vi pratade om igår jag och maken. Varför är det så himla svårt att bara träffas? Varför bor det tankar om men vi stör, dom har annat att göra? Så dumt för det visade sig att dom hade lika trevligt som vi. Min vän skickade sms igår kväll och berättade. Nu har jag bestämt mig för att bli mera osvensk och faktiskt ringa det där samtalet, knacka på den där dörren när jag får ett infall. Sådant är viktigt! Sådana handlingar tillför glädje i livet! Glädje i livet är det som behövs. Nu ska jag gö och inte bara tänka det.

I morgon händer det! Då kommer rummet vi gjort iordning, vara ett rum där någon bor. I dag nu på morgonen hittade dumma tankar fram inom mig. Men hjälp, tänk om vi inte duger, tänk om vi inte kan hjälpa, tänk om rummet inte passar, tänk om och tänk om. Så dumt att sitta här och skrämma upp mig. Vi har bestämt oss att hon ska flytta in, vi har bestämt oss för att vi ska göra vårt bästa, vi ska se till att hon trivs, vi ska se till att det blir bra och att denna lilla flicka har flyttat för sista gången. Vi gjorde denna resa för 7 år sedan, men då med en pojke. Idag går pojken i gymnasiet pluggar, jobbar när han får och han är en av oss. Han som frågat om han får bo kvar sedan när han är vuxen. Det är klart att han får, han får bo hos oss tills den dagen han känner att nu är han klar. Nu klarar han av att fixa allt det där som behövs för att bo själv.

Nu ska vi göra samma resa igen vi ska se till att denna lilla flicka ska bli en av oss, hon ska få flytta in i vår lilla familj. Ska få flytta in i vår lilla men också vår stora familj.

Dumt att ha rädda tankar nu, när vi förberett, gjort så mycket, för att hon ska trivas, må bra och ha det bra. Igår fick vi ordning på sängen här i husbilen också. Nu vet vi hur vi ska bädda, göra så att hon kan trivas här, när vi är ute med vår bil.

När maken vaknade, för en stund sedan så blev det första han sa. Imorgon är det tisdag, då flyttar hon in. Kanske bor det tankar hos honom också? Gud så jag längtar, efter att det blir i morgon. Det ska bli så kul, det ska bli så spännande när hon kommer och bor hos oss. Jag hoppas att hon verkligen på riktigt kommer att känna att här ska jag bo, leva och trivas. Hemma hos oss, blir det bäst när man är den man är, gör sådant man tycker om och visar respekt och hänsyn. Med det kommer man längst. Vill man umgås så gör man det, vill man inte så är det helt okej det med. Nu vill jag att det ska bli tisdag så dagen D, äntligen är där. Nu är det snart att vi är just i det. Nu ska vi bara vänta en dag till. Nu är det slut flyttat för den här lilla flickan.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.