Tacksamhet gör något med dig.

Idag när jag simmat mina tusen meter, var kroppen trött men, huvudet så fullt av tacksamhetstankar. Tacksamhet till livet, till stället där jag bor, till förmånen av att ha en så fantastiskt fin sjö att besöka varje morgon. Tacksamhet över alla mina badsystrar som finns där, en stund på morgonen i mitt liv. Tacksamhet till mig själv, att jag stod ut hela vintern, orkade ta mig igenom alla dagar av bad.

Tänkte på åren jag bodde i stan, vilket krångel det var innan man kom iväg till badet. Bristen på parkering när man väl kom dit, tider att passa för att slippa köer och allt sådant som hör stan till. Det blev så många tacksamhetstankar, där de där minuterna när jag stannade upp för att andas. Omgivningen blev så vacker, nog den vackraste morgonen jag upplevt.

Idag skulle jag varit farmor hemma hos mina barnbarn. Men det fanns magsjuka på min svärdotters jobb, så hon skulle inte åka dit. Det gjorde att jag hann med mitt bad. Igår kväll hade jag och maken lovat lilla Emilia att hon skulle få sova, över hos oss. Jag skulle tagit med henne hit, när jag åkte hem. Men eftersom jag inte skulle vara farmor under några timmar där, så blir det en tur till Uddevalla för att hämta upp henne. Hon ville sova över, så det får bli att hämta henne.

Solen skiner ute men idag ska jag akta mig för solen, havets salta bad och sol i går gör att solen ska undvikas idag.

En fin dag gör man, den skapar man. Med tanken om det spelar ingen roll hur du har det. Det är hur du väljer att ta emot det som händer som är magin. I tanken går det att hitta till glädjen när man väljer. Gör man fel så får man göra om och göra rätt.

Ha en härligt fin dag idag. Skänk livet några tacksamhetstankar. Dom ger ditt liv så mycket mera än utan dom.

Lev idag just nu, igår finns inte här mera än i historian. Morgondagen den är där borta, i framtiden. Visst låter det spännande…

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook