När känner vi Lycka?

Hoppade badet idag, hoppandet handlade om att det är husbilspackning och en lite tur på hemmaplanen. Två små töser har vi med, dom ska umgås campingvis. Ska bli skönt att bo i husbilen över natten.

Läste en blogg nu på morgonen inlägget skapade tankar som bott hos mig under morgonen. Inlägget handlade om lycka.

Lyckas man är lyckan av kortare slag, tänker jag. Men tanken har bitit sig fast i mig och funderingarna blir vad är att lyckas? Handlar det om jobbtitel? Är verkligen titeln på jobbet eller senaste årsmodellen på bil eller mycket pengar. Oj vad många snack vi haft om lycka och pengar på jobbet.

Jag tror att själva känslan är en flyktig form av en känsla som man kan likna med sockerdricka i kroppen. De som blir då jag är mig själv, på rätt ställe för stunden. Lyckan kan i och för sig göra sig till känna just i ett mål-ögonblick. Lyckan av att våga gå ner i vattnet mitt i vintern som jag gjorde i vintras, gjorde många korta stunder av lycka nästan varje dag. Målen för dagen då handlade om att våga gå ner, våga gå stegen ut i sjön doppa sig och sedan var måluppfyllelsen där. Att vara lycklig an vara så många olika stunder tänker jag. Lyckokänslan som infinner sig av att klara av något svårt, komma hem, våga säga det där man gått och tänkt på, simma tusen för första gången, åka husbil, få en kram, känna sig bekräftad för något av de styrkor man har. Kanske en stund av att vara där just där man är. Inte springer folk runt och är lyckliga hela tiden utan den går som i vågor tänker jag. Hade vi varit lyckliga hela tiden så hade vi inte vetat om att det var lycka vi kände, utan då hade det varit vårt allmäntillstånd. Just idag är min lyckokänsla att att vi åker ut med husbilen att det två små flickorna är med oss och att lilltösen nu mera bor hemma hos oss.

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook