En tråkig morgon men halsont.

Sitter just nu i husbilen Lvl^ och skriver. Framför mig står en kopp kaffe och fötterna är i fåtöljen framför mig. Två små flickor sover, även maken sover. Kanske inte så konstigt för kl är 05.55

Själv har jag suttit vaken sedan fem. Har haft svårt att sova i natt. Det känns som jag käkat taggtråd. Varje gång jag sväljer så gör jag just nu, ett val. Tänker efter innan varje gång, för att jag vet att det kommer göra ont. Kaffet lenar lite grann, tankar om ja ha då har det kommit en lite förkylning då da. Covid? Kanske de kanske. Finns det covid ännu? Men mest känns det som att det skulle vara halsfluss, för jag känner mig lite febrig och det är halsen som gör mest ont. Som ett brev på posten värker det i min mun, ett munsår som jag försökt bota med munsårsalva har hittat fram.

Igår hade vi en trevlig men blåsig dag, Solen värmde inte mera än på kvällen. Då visade det sig att solen hittat till att göra huden röd. Mitt på dagen satt vi utanför vår bil och käkade räkor och kräftor. En av tjejerna valde skinkmacka, kanske berodde det på att den där kampen med skalen, att hon vägrade att ta den kampen. Den andra tösabiten tog några få räkor på en macka. Hon var inte helt överens med räkorna, kanske var det därför hon bara käkade en macka. På kvällen käkade vi liten grill, bara lite svamp och en liten kött bit. När middagen var klar tog dom med maken till kiosken för att handla godis. Maken var plånboken, för dom hade glömt pengarna hemma. Ett smart drag att glömma pengarna hemma.

Där vi är nu finns det pool. Tjejerna badade nog i fyra, fem timmar igår. På kvällen var dom riktigt trötta. Det gjorde att vi låg och sov redan vid 22.00.

Inser nu med halsens bravader att det inte lär bli så många bad i veckan. Behöver nog kurera mig, innan jag lägger mig till med att simma mina 1000. Kanske får det bli en veckas uppehåll. Nästa vecka till midsommar bär det av till att vara semester. Då kan det vara bra att det halsonda är borta igen.

Nu så här efter pandemin känns det svårare med en helt vanlig förkylning. Går man till doktorn? Eller ska man vara hemma? Känns som jag skulle behöva lite penicillin, för att kurera halsen. Annars blir det nog långdraget. Nåja dagen får utvisa vad som ska göras.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook