Ibland är det svårare att hitta till dom där mera glad känslorna…

Ibland är jag glad för att jag vaknar så tidigt, även om det var väl sent idag. Vaknade nog runt halv sju. Kort om tid för soffhänget innan badet. Men jag kom iväg. Fast i morse kände jag det som att jag kanske skulle hoppa badet. Det var kyligt och mulet här hemma. När jag satt i bilen började det ljusna på himlen strax efter vår lilla by. När jag kom till sjön var himlen blå. Vågorna skvalpade på och bildade skum, vid vatten linjen. 22 , 8 grader mätte tempen i vattnet. Vinden var lite kylig men inte kall. De första stegen ner i vattnet var kalla men, jag samlade mod någon sekund, sedan ner i vattnet. Simmade mina meter och njöt av varje simtag. Det ljumna vattnet var svårt att gå upp ur. Det fick bli att ligga och njuta av att flyta en längre stund för att sedan ta stegen upp.

När jag kom hem sov fortfarande alla i huset. Maken vaknade av att jag kom in i sovrummet för att byta om. Storsonen har medicin som han ska ta kl 8.00 så maken stod upp med en gång för att ge medicin.

En grå mulen dag idag lika gråmulen känner jag mig. Känner mig inte alls på humör idag nu efter badet. Fryser och känner hur någon släpat in i en surkart i mig. Är glad att jag hann hinna bada innan humöret tappade mig. Eller innan surkänslorna hann i fatt mig. En bra dag skapar man… Vet inte om det ens är värt att försöka idag…. Men en bra film kan göra underverk, vi får se om det fungerar idag. Jag vill ut och åka husbil har tröttnat på att gå här hemma och inte göra något vettigt.

Nog för idag. Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller fast grinigheten bor där inne.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook