Du kan ingenting ta med dig dit du går.


Ett litet kvällsinlägg får det bli idag. Redan vid halv åtta åkte jag iväg för att hämta min bror. När han var hämtad åkte vi till GBG. Hämtade upp systern för att sedan gå iväg till Fonus. Där har dom vett att ta betalt. I gatan att dö är fult ord inte gratis. Dessutom tar dom betalt för allt. Efterforskningar för att kolla om man har försäkring, kostar pengar, Kistan, blommor, annons med mera med ännu mera. Du kan ingenting ta med dig dit du går. Jo han hade så rätt Cornelis du kan ingenting ta med dig dit du går. Så sant, så sant. Och innan du kommer i jorden vill dom ha alla penningar du har så du kommer i jorden. Nu är det inte så att mamma inte hade pengar. Det blev allt lite pengar så hon kan komma ner i jorden. Men billigt va det inte.

Jag tänker på dom som inga pengar har. Där blir det en mindre begravning och inte blir det något till vare sig kort eller annat. Livet är fult ord inte rättvist. Men livet är fult ord igen inte rättvist.

Nu är det i alla fall så långt i processen att det blir begravning när vet vi inte men kanske den 9 Augusti. VI får tiden imorgon. Det var svårt att hålla ihop känslorna där på Fonus. Tårarna som inte skulle rinna, rann. Det gjorde ont att vara med och bestämma, det där sista. Tänk om man bestämmer fel. Men kan det bli fel? Det ska bli en stund som är mera till för oss överlevande, vi ska ta farväl. Säga hejdå. Jag tror jag sa hejdå till mamma då i lördags när det var den där hemska dagen. Även om jag inte sa hejdå, känns det som vi båda sa hejdå. Vi sa det i det ögonblicket då mamma tittade en stund på mig, sedan en stund på min syster och min bror.

Nej du kan ingenting ta med dig dit du går…..

Det var skönt att komma hem. I förrgår när vi var hos min bror, hade min brorsyster en hängmatta. En sådan ville jag ha. När jag kom hem hade maken, plockat ihop just en sådan och satt i trädgården. Det gjorde att jag var osocial. Gick ut i trädgården, la mig där och njöt av lugn och ro.

Lev idag just nu, lev idag, just nu! Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.