Hur blev det så här med allt?


Känner mig tom, tom och tung i kroppen. Inget är roligt men, jag gör för det är det man ska göra. Sonen ligger fortfarande på sjukhuset, snart stundar begravningen för mamma. Jag hoppas att sonen är frisk då.

Fast frisk? Jag misstänker att det här, kommer att ta tid. Vi kommer alltid att vara på vår vakt. Frågan är om den rädsla och bild som bor i svärdottern, då hon hittade honom. Om den någonsin kommer att tyna bort och försvinna??? Kommer den automatiska kollen av min mobil så fort jag vaknar, bli en ny vana eller kommer den att avta om sonen blir bra igen?? För jag har lagt till mig med en ny vana nu. Så fort jag vaknar klickar jag på telefonen, för att se om det har hänt något nytt på sjukhusfronten.

Idag berättade sonen att han har fått ont i armen, att det blivit infektion där nålen suttit. Det tänker jag inte är så farligt som fallet han gjorde. Det finns en orsak, kan botas. Värre är det med att dom inte vet varför han föll. Dom misstänker en blodpropp i hjärnan men, dom är inte säkra.

Jag vill ha den minsta diagnosen, den som svärdottern kommit framtill. Att han i fallet, slog huvudet och har en liten hjärnskakning. Visst jag vet enkelt och kanske inte nära sanningen men, för mig känns det skönt att tänka så. Fast jag vet även att då hade han kanske inte legat på sjukhus. Just nu är det okej att lura mig själv, känner jag.

Idag blir det en väntans dag. En dag i vänta på vad läkarna säger och vad dom ser på röntgen. Här hemma ska jag ta det lugnt, sticka, laga mat och vattna mina arma blommor som ser ut att dö torkdöden. Innan dog dom av vattningsdöden men, jag har helt glömt av dom små liven.

För bara en och en halv vecka sedan var vi på konsert. Hur kunde det bli så här? Nu ligger han på sjukhuset.

Maken ringde hem då han var på väg jobbet. Berättade att han på radion hört om att det kan bli så illa, att elen kan komma att stängas av, vissa stunder under dygnet på vintern. Detta gör dom för att klara av elförsörjningen, för industrin. I gatan hur kommer det då att fungera med bergvärme? Har vi verkligen kommit så illa till, att vi inte ska kunna ha el dygnet runt? Hur kommer det att gå för dom som har elbilar? Hur dyrt kommer det inte att bli för dom att ladda upp, sina bilar? Vart är vi på väg? Jag börjar inse att det där med en liten braskamin kanske inte bara kommer att bli för myset, utan kanske helt nödvändigt.

Vi kommer att ha stormöte här hemma, har jag bestämt. Nu ska vi bidraga mera för att spara ström, så vi slipper stänga ner under årets kalla månader. Visst jag inser att det lilla vi kan spara, inte kommer att hjälpa. Men vi kan göra vår del. Mysduschar får bli korta duschar, diska i maskinen gör vi på natten, även gör vi tvättandet på nätterna. Stänga av våra datorer, då vi inte använder dom ska bli en vana här. Jag är oerhört slarvig med det. Mest beror det på att jag tycker det tar så lång tid att få i gång datorn, när den ska starta upp. Kanske kan vi ha lite svalare, här hemma. Ett måste ska till, vi ska inte låta varmvattnet rinna i onödan. Egentligen tror jag om vi alla tog ansvar över det här med elförbrukning, kanske det hade blivit bra. Jag har varit en väldans slarver med el. Men jag ska skärpa upp mig. Kanske är det dags med det där med solenergi, på huset nu. Dumt att vi inte tänkte det när vi bytte taket.

Lev idag just nu, känns som ett skämt just nu men, det är det enda vi kan leva i. För gårdagen är ett resultat idag. Morgondagen vet vi inte ens om vi kommer att få……Just nu gäller och redan nu, ska jag börja med min nya omställning där jag ska bli mera energisparande. Här ska stängas av datorn när inlägget är klart. Vad ska du göra för att bli mera energimedveten och hjälpsam?

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.