Sonen är hemma hos sig igen.

Timman var tidig idag, när jag vaknade. En snabb koll på mobilen, världen eller i alla fall i min lilla värld, var det lugnt. Inget meddelande som var farligt. Lugnt drack mitt kaffe.

Sonen fick lämna sjukhuset igår, inget hittades. Vilket är skönt. Men han får inte köra bil på ett tag. Det var en sådan fin skön känsla, att träffa sonen på hemmaplan igår. Visst han var trött, det såg man i ansiktet. Armen var illa svullen. Jag var noga med att kolla av hela honom, om jag såg något som var konstigt. Han är igen hemma, men ska ta det lugnt i en månad. Livet börjar återvända till normalt. Rädslan finns där i mig, kommer han att igen ramla ihop? Kommer vi göra denna turen en gång till? Men jag får välja att inte tänka så, utan njuta av lugnet som infinner sig. Njuta av att han är hemma, njuta av att han just nu har lite lugn och ro, inget att stressa iväg till. Han hann komma hem innan mammas begravning. Om det nu är något att hinna hem till.

Jag tror det är viktigt att säga farväl så som man ska göra. Tror den där stunden i kyrkan, är en viktig stund där man samlas. Man säger hejdå och gör det definitiva avslutet. Även om jag känner att det var mera definitiv då, i den stunden hon dog.

Jag väljer att inte tänka på det nu. Det räcker med tråkigheter för flera år framåt. Nu vill jag andas och njuta av stillheten som blivit till i mig.

Idag valde jag att åka milen till badet. Träffa mina fantastiska badsystrar, simma några hundra meter. Hade med mig hårschampo och tvål, upplevelsen skulle bli total frihet. Att tvätta håret i sjön är total frihet, att stå där i sjön och tvåla in hela kroppen, är total frihet. Stillheten som blir till i varje simtag, är så fantastisk. Vattnet som omsluter mig, armarna och benen som mjukt tar mig fram i sjön. Simtag för simtag, att det var ett stilla duggregn och lite vågor gjorde stunden helig. Mina badsystrar gör stunden helig.

Mina fina, underbara badsystrar som bara finns där… Jag känner sådan stor tacksamhet, över att dom finns. Lite vänliga ord, vårt stilla badande det gör min morgon. Just de där stunderna gör mig hel, ger mig styrka och ger mig så mycket glädje. Även om jag kanske är dålig, på att visa det. Men jag uppskattar just dom där morgonstunderna. Alla borde ha förmånen att ha badsystrar.

I morgon vaknar jag på jobbet, badet får bli på fredagen i stället. Igår var vi och tittade på kaminer. Vi gjorde verkligen ett klipp. Om någon vecka kommer dom hit och kollar in om och hur, dom ska göra för att kaminen ska installeras. Det är ett rop på kaminer, i dagsläget. Europa skriker efter kaminer. Det har Putin sett till att det ska bli så. Men vi hittade en fjolårskamin, där vi fick en rabatt på 10 000, Den som stod i butiken och den valde vi. Hade vi alt annat så hade vi fått vänta ett halvår, på att få kaminen. Dom säljs slut innan dom kommer in i butiken.

Tänka sig, nu ska vi beställa lite ved, sedan kommer det bli källarmys hela hösten och vinter. Som jag längtar, jag som älskar att elda. Har åkte hem till dottern, bara för att få elda lite i deras kamin. Nu kommer jag snart ha en egen. Stänger dom av elen i vinter, kommer vi ha varmt och skönt ändå. Jag lovade min kollega, att om det blir kallt och strömlöst i vinter, då är hon välkommen att bo i källaren in till kaminen. Bergvärmen kommer antagligen denna månaden. Våra projekt för i år är snart i hamn. Nytt tak, bergvärme och kamin.

Nog för nu. Lev idag just nu. Just den här stunden skulle jag vilja stanna i njuta av länge. Just nu när badet är gjort håret är rent och min vetskap om att sonen är hemma igen. i Just det här vill jag leva just nu. Gårdagen är där i historian och morgondagen är något vi får se om den blir våran. Ta hand om dig, lev i nuet.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook