Det kommer att gå, det ska funka…

idag vaknade jag sent, för sent, för sent för att bada, för sent för att kunna mota bort huvudvärken, som hittat fram. Försökte bota det med dusch, och noga omsorg av mitt hår. Försökte även med kaffe, lite sött och till sist huvudvärkstablett. Men för sent för allt idag. Den kommer att göra sig påmind under hela dagen. Jag brukar vakna innan makens klocka ringer, men i natt har månens växande påverkat min sömn. Vilket ledde till att makens klocka ringde, maken hade omsorg om mig och smög sig upp. Smög sig upp utan att jag märkte det. Så brukar det inte vara men, ibland händer det. Där av blev det inget bad för mig idag. Idag har det istället blivit soffhäng, stickat lite på tröjan som jag håller på med. Snackat med dottern på telefonen. Lille Alfred var allt med på ett hörn. Idag skulle dom cykla tillsammans med andra barn. Ett bad skulle dom hinna med och fånga dagen på deras sätt.

Jag ska fånga min dag på jobbet. Men jag börjar sent idag, för att sova jour. Frågan är om det blir sovande jour eller vakenhet. Hoppas det blir sovande jour, då finns det möjlighet att bota huvudvärken.

Vi firar 2 månads jubileum här idag. Nu har vår nya lilla familjemedlem bott hos oss i 2 månader. Jag känner det som det varit så väldigt länge, som att hon alltid bott här. Vi gjorde vår egna lilla firandet av detta. Hon med att vara inne på sitt rum, jag med att förbereda mig för jobbet. Vi får fira det hur vi vill, tänker jag. Det fungerar för oss.

Dotterns sambo har blivit arbetslös. Man köper inte lika mycket grus idag som innan. Beror säkerligen på att allt blivit så dyrt. Men han har redan fått erbjudande om ett nytt jobb. Men då behöver han vara borta på veckorna. Jag sa till dotter, men ta det vi hjälps åt med Alfred. Men då ses vi ju bara två helger i månaden jag och Sambon, sa dottern. Prata med din arbetsgivare, sa jag. Vi löser vi allt det andra, tillsammans. Vi får se hur det blir. Blir det så kommer jag och maken få vara morfar och mormor ganska så ofta, med att hämta och kanske till och med lämna på dagis. Det kommer att funka, det ska gå, har man dom tankarna så fungerar det på ett eller annat sätt.

Nog för nu…

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook