Tankar just nu…

Jag skulle åkt och badat i dag var tanken men jag kom hem så sent och vaknade självklart lite senare så det fick bli duschen. Två långa pass på jobbet och nu bara ett litet mötes pass. Ett litet mötespass som alltid känns långt. Men sedan en dag ledig. I morgon får det bli sjön och bad.

Igår träffade jag en av mina kolleger, jag inte sett på länge. När hon berättade om sin sommar, ändrade jag uppfattningen om min sommar. Jag som kände att detta år har varit vidrigt tungt och jobbigt fick ett nytt perspektiv. Visst det har vart tungt men jag lever och jag börjar komma tillbaka, efter alla tråkigheter som varit.

Igår fyllde vårt lilla barnbarn 6 år men farmor hon var på jobbet. Fick facetima henne och sjunga en sång fast hon inte ville höra sången. Finaste klänningen hade hon på och hon berättade tydligt att det var en så fin klänning bara för att hon fyllde år. Man behövde ha fina kläder på när man fyller 6 år. Det var bra att få reda på det. När jag fyllde 50 så gick jag i pyjamasen ville inte bli uppvaktad mera än den uppvaktning jag gav mig själv. Men nu har jag lärt mig 57 år skulle jag bli för att förstå att finkläderna ska på när man fyller år. Så i januari då min stora dag är ska det bli finkläder så får vi se vad lilltösen säger. Tur att det är länge tills dess.

Dagarna rullar på som vanligt här hemma. Efter nästa vecka blir det lite tjänstledigt igen. Inte utan att jag känner lite vemod, men även att en lättnad börjar flytta in. Vemodet är av att jag kommer sakna mina fina klienter på jobbet. Jag kommer att sakna deras resa. Mina kolleger kommer jag även att sakna. Men just nu i skrivandets stund är det pojkarna, som känns som det kommer att vara den största saknaden. Tjänstledigheten är nödvändig, det är bara att acceptera att det inte blir alla möten med klienterna. Jag har viktiga saker för mig här hemma och just nu är det de som är viktigast.

Blir ett kortare inlägg idag. Ska äta frukost och sedan iväg till jobbet.
Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen vet vi inget om. Just nu kan du välja tankar som ger balsam för själen.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook