Covid var jag immun emot i min tro….


Försöker välja tankar, jo här väljs men, dom orkar bara till att tänkas. Offret är jag just nu. Covid offret, en vanlig förkylning…. No, no där har du fel, om du inbillar dig en vanlig förkylning. Fast den började som en vanlig förkylning, lite ont i halsen. Lite så där som när man har svårt att svälja. Lite huvudvärk med för den delen.

Det började redan på onsdagen men jag valde tankar, om att jag sovit dåligt där av huvudvärken och lite halsont har ingen dött av. Efter mötet på jobbet, åkte jag hem. Åt mat sedan åkte vi, jag och maken till vår lilla Emilia som hade fyllt sex år.

Under bilturen snackade vi om hur allt blivit.. Covid, Putin, inflation mm. Då säger jag den Ödeshöga meningen, om att nej, jag tror att vi är immuna mot Covid. Vi har varit i kontakt med det, så många gånger och klarat oss. Besöket hos lilla Emilia gick bra, sedan hem för att sova. Vaknade till en ledig torsdag där jag tänkte ta mig ann tvätt högen som bodde i tvättstugan. Började redan klockan 7 på morgonen. Bytte sängkläder, tvättade och sprang upp och ner i trappan. La mig i hängmattan för att vila i solen. Det var nog då jag märkte att allt inte var helt okej. Jag frös där i den strålande solen. Gick in i huset, gick ner för att hämta tvätten. På väg upp för trappan, blev jag så trött att jag inte orkade gå upp. Satt i trappan en stund. Hängde upp tvätten och började laga mat. Soppan stod och puttrade på spisen, jag la mig för att vila. Sonen stängde till dörren för att inte störa min sömn. När jag skulle smaka av soppan så kände jag inte om det saknades något. Tänkte förkylningen spelar spratt. När vi åt kände jag hettan från chilin och var nöjd med det. Sov middagen en gång till, vaknade av att jag frös. Maken åkte iväg och köpte covid test, jag gjorde testet….. Jag var inte immun. Nops det var ett väldigt tydligt test, där det sa att jo du det var allt positivt.

Vaknade igår efter att natten har varit sömn med Alvedon. Var uppe någon timma, för att sedan lägga mig igen. Hostade så jag fick sätta mig upp, för att sova. Svettades, frös om vart annat. Hade Netflix igång men vet inte om jag såg en enda hel film. Låg i sängen hela dagen, vaknade i morse och kände mig lite bättre till en början. Gick och la mig och samma visa. Men det var då jag kom på det jag måste ändra tanken. Gjorde det en stund tills jag tog feber, insåg att feber tar inte tankar bort. En Alvedon och vara uppe, så länge jag orkar. Orken börjar redan tryta, då är det detta inlägg jag gjort. Nops dum tanke det där att jag inte kunde få covid. För igatan va den seglade in i kroppen. Idag när jag åt min yoghurt och mina knäckemackor så skulle det kunnat vara precis vad som helst. jag hade kunnat äta en sur disktrasa och inte känt vare sig smak eller lukt. Covid no no jag var inte immun.

Ont i varenda muskel, ont i hals, skuldror och huvudvärk från hell. Jag kunde få det. Jag fick den enkla varianten eftersom jag vaccinerat mig. Hmm… tror inte att den covid som hittat hit, vet om att jag vaccinerat mig. För jag tycker inte symtomen är speciellt enkla. Orkar inte något alls. Gör jag något så får jag lägga mig mellan varven, av att göra. No no enklare varianten då tycker jag riktigt synd om dom som fått den svårare varianten. För det känns just nu som jag aldrig kommer att bli pigg och kry igen. Fult ord vilken vidrig sjukdom det här är.
Lev idag nej inte idag, just nu vill jag vakna upp om några dagar när detta är över. Ta hand om dig.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.