Vattenkoppor eller höstblåsor

Maken testade sig för covid, jo då jag har allt lyckats med olycka där med. NU är han i början av covidfasen, fast lite piggare än vad jag var. Nu hoppas jag att jag är på sluttampen. Men helt säker är jag inte, för jag lyckades inte med min förutsatts idag. Duschen och hår tvätt, duschen gick bra det var med det där att tvätta håret som var svårare. Gjorde ett halvhjärtat försök att gnugga in schampot i håret men, jag orkade inte hålla armarna över huvudet. det gick så där. Nu får jag vila lite innan jag vågar mig på att trassla ut spektaklet till hår. Har sådan matthet i kroppen så att varje lite ansträngning är svårt. Här gäller det fortfarande att lyssna på kroppen, inte göra massa saker som jag inte orkar. Nåja lite bättre känner jag mig, är inte sov-trött utan mera matt. Har orkat göra och äta frukost, tror att dagen efter detta inlägg kommer att mynna ut i netflix only.

Om det blir en hel film eller bara filmsnuttar mellan varven jag är vaken, är inte riktigt klart för mig ännu. Sonen har ringt här på morgonen, hans lille son har blivit sjuk i vattenkoppor eller något som kallas höstblåsor. Vilket jag aldrig hört talas om innan. Men den lille pojkstackaren är fylld av blåsor med vatten som spricker och torkar ut. För mig låter det som vattenkoppor men jag kan ha fel. Det har jag ofta, det kan säkerligen vara det andra med. Det känns lite konstigt att den lille pojkvaskern sitter still när vi facetimar. Han brukar vara så rörlig och vild, men nu sitter han och gosar i pappas knä, under hela samtalet.

Sonen fyller 30 år om några dagar. Jag hade tänkt mig köpa present och åka för att fira honom. Men det får bli när vi i familjen är utan covid. Tänka sig för 30 årsedan just nu, gick jag i skolan, var höggravid och Pluggade till ett matteprov. Det gjorde jag även då sonen föddes. Det hade inte barnmorskan varit med om innan, att någon pluggade matten under tiden man väntade på att föda barn. Tror till och med att jag pluggade engelska glosor under förlossningen.

Nej, nog för nu. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook