Honey I`m home


Jag börjar återhämta mig, säger jag med en len röst som låter som: Älskling, jag är hemma. Simson tror jag att det vart, där jag hörde just den där rösten som just i skrivandets stund, låter i mitt huvud. Hurra Coviden är på tillbakagång känner jag. Febern är borta äntligen och jag känner att energin börjar smyga sig tillbaka i kroppen. Äntligen börjar jag känna att jag är på väg tillbaka från denna vidriga vecka som varit full av Covid. Önskar inte min värsta ovän just det här. Ingen borde bli drabbad. Nu vet jag inte om jag har så många ovänner, kan inte komma på en enda tror jag. Skulle jag ha någon, så hör av er så kan jag ha någon att reta mig på. 🙂

Äntligen, äntligen nu ska här igen börjas rensas, när covid är ett minne blott. Men jag ska börja försiktigt. Bastun ska bli en bättre förvaring än vad den är idag. Just nu går det knappt att gå in där. Källaren ska bli en källare, som jag kan vara stolt över.

Om någon eller några veckor kommer det byggjobbare, dom ska greja med kaminen. Sedan får det vara klart här, för denna gången. Eller nej, taket i duschen ska fixas, en ny dusch kabin ska in. Men sen, sedan är det klart. Jag har i och med bergvärmen, fått ett tork och strykrum. Nu kommer strykbrädan alltid stå redo för att användas. Torkställningen, är flyttad från under trappan till pannrummet. Tänker att kaminen kommer att göra två jobb i ett. Nummer 1 är att värma upp Gillestugan, 2 är värmen från skorstenen som blir i torkrummet, kommer att värma upp tvätten så att den blir torr. Kommer att vara en fröjd att styrka i vinter. Jag stryker bara under vintern. Lite lat är jag allt, men på sommaren hänger jag tvätten ute. Då orkar inte gå ner i källaren med tvätten, för att stryka. Utan det blir månader med ostrukna skjortor. Fast dom är nästan släta av vinden som torkar tvätten. Jag är på G, äntligen har återtåget av makten över mina snart friska kropp igen blivit här. Nästa vecka får det bestämt bli att börja dagen med bad igen. Men får vänta till dess så jag inte blir sjuk igen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.