Det börjar bli ordning.


Idag vaknade jag riktigt tidigt. Fortfarande mörkt ute och det kändes vintrigt. Drack mitt kaffe och sedan ner till källaren och starta tvättmaskinen. Stod och kollade in vårt nu iordninggjorda torkrum, och vårt duschrum. Duschrummet har fått nymålat tak och en ny duschkabin. Eftersom vi fixat i duschen och målat taket var jag inte sämre än att jag skurade väggar och golv. Nu luktar det gott och känslan i kroppen är härlig när jag vet att det är rent.

Är så nöjd med hur det blivit med tvätt och torkmöjligheter. Nu kommer det vara roligt att stryka nu står strykbrädan upp plockad och bara väntar på att få stykar-tvätt.

Maken och lillgrabben är iväg och slänger en kärra med skräp. Hm hur har det blivit. Under mindre än ett halvår har vi slängt skräp ala tre släpkärror. Nu känns det som att det är tomt på skräp. Sådant där skräp ni vet, det där kan vara bra att spara skräp. Nu lär vi få köpa nytt om vi behöver. Men jag hoppas jag kommer på att den förra stod i källaren över 10 år och blev inte använd. Så skönt, nu finns det luft och helt andra känslor i kroppen, när jag går ner i källaren och bastun. Det som är i bastun är saker som jag vill ha kvar, där står ett förtält till husbil som vi inte använder. Helt nytt är det inte ens uppackat från sina påsar. Det förtältet har vi tänkt oss att sälja, för vi behöver det inte. Vet inte vad man kan få för ett sådant tält med värt ett försök att sälja det är det. Kanske är det någon som vill ha ett förtält till sin husbil.

Nu längtar jag tills killarna som ska göra skorstenen kommer så vi kan elda i kamin. Det kommer bli så mysigt att sitta i källaren och mysa framför brasan. Kan bara tänka mig hur mysigt det bli i vinter när jag badat och elda lite i kaminen.

Idag får det bli en sista vilodag nu har jag bestämt mig för att jag är frisk. har inte haft feber vare sig i går eller idag så snoret i näsan är efterdyningar. Nu får det bli som vanligt igen. Är trött på det är covidskräpet. Nu smittar vi inte längre.

Igår köpte stora sonen en bil när den var köpt ville dom komma förbi och visa upp bilen. Lilla Emilia berättade att det finns barn på hennes skola som är dumma emot henne. Föräldrarna hade tagit upp det och det ska bli möte i skolan. Min känsla i mig, ååå nej nu börjar det igen. Jag hoppas verkligen att det blir hårda tag i detta, att det som börjat inte fortsätter. För då får farmor rycka in, farmor är inte att lekas med när det gäller sådant. Då blir tanten arg, gör det som måstes och ska göras. Min lilla Prinsessa får ingen göra illa. Hon ska växa upp i miljöer, där hon växer som person och inte blir hämmad. Hon ska få vara precis så fantastisk och fin som hon är den lilla duvungen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.