Lycka i små stunder.

God morgon, idag är det en härligt god morgon. Jo idag när jag kom till sjön, var det som att kliva in i en väldigt fin tavla. Som om någon satt upp en bild att gå in i. Nu var det bara 6 grader i luften så det var en lite kylig tavla.

Värmen från vattnet gör dimman. Rent magiskt var det att sitta där och begrunda allt det vackra. Idag var min badmentor med vid badet. Det var så härligt att se henne, var så länge sedan vi sågs.

Idag efter mina simtag, passade jag på att tvåla in mig. Skönt men, även ekonomiskt att tvätta sig i sjön, nu när elen är så dyr.

Jag och min badsyster, vi som pratar om psykiskhälsa pratade medveten närvaro och lycka idag. Vi kom fram till att den där lyckan, den finns här och nu. Små korta ögonblick, när vi gör vanliga saker som ger oss lycka. Finns inga pengar i världen, som kan mäta sig med sängkläder som hängt ute på tork. Bädda rent, njuta under dagen av att tänka på den ren bäddade sängen. På kvällen, duscha eller bada i sjön, för att sedan lägga sig i rena sängkläder.

Eller tänk rena ny manglade lakan i sängen. Redan när man står där och manglar lakanen, flyttar känslorna in. I tanken blir det mjukt, när man tänker på att sova i de manglade lakanen. Kanske förknippar jag det med farmor, för där sov man alltid i manglade lakan. Där luktade det alltid såpa och där fanns aldrig något grus på golvet.

När man lagar mat från grunden, njuter av alla förekommande uppgifter. I allt det där med matlagningen, dofterna, smakprovandet, förberedelserna och själva dukandet mm. Det är i alla fall stunder, som jag går och njuter av att vara i.

Att koka soppa som står och puttrar. Då när man hackar grönsakerna, bryner dom för att sedan koka en riktigt härligt mustig soppa. Till dofterna av soppan står man sedan där och steker pannkakor, dukar fint, bakar bröd till soppan och sådant. Det är i sådana stunder som lyckan bor i. Det är i dom där små vardagliga stunderna, som man har möjlighet att fylla dom med lycka. Jag tror även att det är många sinnen som ska vara med, i lyckostunder. Känslor av alla slag…

Ojdå, här blev inlägg om lycka tanken var något helt annat från början… Men se där jag valde lycka idag utan att ens vara medveten om att det var det jag skulle skriva om. Men lycka blev det. En vacker morgon kan ju inte göra annat än att sprida lycka. Så det här får vara bra för idag. Vad ger dig lycka? Vad är lycka. För mig är det små korta stunder där jag egentligen bara är.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Låt oss leva i dag just nu och ge oss medvetenheten om att vi faktiskt kan välja lycka.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook