Tack är ett ord att säga ibland.

Ibland måste man säga tack. Inte för att man inte vill, utan för att man vill. Jag vill tacka er alla läsare, ödmjukast. Tacka er från botten av mitt hjärta, över att ni tar er tid att läsa mina inlägg. Tack så mycket för att ni ger mig några minuter varje dag. Jag blir glad varje morgon jag går in på min blogg, ser hur många som kollat in mina inlägg. Tack igen.

17,1 gr var det i vattnet idag. 5,5 på land. Kyligt jo men så härligt, Just det här med bad på morgonen, är ett bra sätt att få energi till dagen. Min morgon började redan innan sex i morse. Tvätt i maskinen och stöka runt lite. Stickade, läste morgonnyheter och drack mitt kaffe. Sedan bädda sängen, borsta tänder på med morgonrock. Iväg till sjön. På vägen till sjön var det we are fucking fucked med Muse i högtalarna. Känslan flyttade in, är det inte det vi är? Fucking fucked. Elen blir dyr, viruset inte slut och den där Putin som aldrig tröttnar. Katastrofer i miljön och nä verkligheten är en grym verklighet just nu.

Det är tur att jag har mina fina badsystrar, där vi kan diskutera små saker. Även idag blev det snack om lycka. Lycka att ha hela frysen full med blåbär, sa min ena badsyster. Jo det hade även varit lycka för mig, men jag är så fasligt rädd för fästingar, jag går i skogen där det inte är snårigt och bär ris. Vi pratade en del av det där samlandet, plocka bär, svamp och sådant. Sedan urminnes tider har vi varit samlare. Den där lyckan som hittar fram när vi hittar en stor klunga av kantareller, den är där från urminnes tider. Urmodern i oss vaknar till liv och blir lycklig över svampen. Förr va det överlevnad, vem vet kanske blir det så igen. Nu när allt är så dyrt. En annan badsyster sa att lyckan var att fila fötterna vid sjön med en gammal gammal silverkniv. Jo det kan vara lycka det. Lyckan kan även bli av återbruket hon gjort. Hon hade hittat en gammal fin silverkniv som hon klistrat på en fot fil. Hon satt där på bryggan efter sitt bad och filade fötterna. Det gav mig så mycket ro i kroppen av att se henne sitta där.

Det blev lycka i mig när jag gick ut i husbilen och tog bort alla sängkläder. Gick in för att hämta rena nymanglade lakan och bäddade rent i sängen i husbilen. Vi ska ta oss en tur jag och maken i helgen. Iväg för att återigen ladda upp frysen med glutenfritt bröd. Lilltösen ska iväg i helgen och jag och maken ska husbila själva denna helgen. Som jag ser fram emot det. bara jag och han. Det var så länge sedan det bara var jag och maken i husbilen. Nu är det inte så att jag tycker det är tråkigt när lilltösen är med nej, det gör jag inte. Men en helg på tu man hand behövs också ibland.

I våras köpte jag en flaska Amarone vin, den hade jag tänkt dricka tillsammans med makens brors granne. Tyvärr har det inte blivit av att träffa dom. Men i helgen, ska jag njuta av det vinet själv. Så gott vin ska njutas av, då passar det perfekt i husbilen. Tommasi Amarone della Valpolicella Classico, 2018, 299 kronor på systembolaget. Är ett riktigt gott vin, har en fyllig rund smak som riktigt dansar i smaker. Dyrt? Jo men väl värda sina kronor. Ett vin att njuta av, det finns så mycket smak i det vinet. Tanken är att vi ska åka till mitt favoritställe som är Lerkil. Där badade jag och Farmor, när jag var liten. Det var där jag lärde mig att simma. Just där vid bryggan känns farmor så levande fast det var längesedan hon gick bort. I helgen ska jag bada där, njuta av mitt vin och dricka ett glas för farmor också. Hon var någon som uppskattade fina viner. Min lilla farmor, min älskade fina gamla farmor. Jo fast hon varit i himlen så länge så trillar det en tår ibland när jag tänker på henne. Just nu är en sådan stund när hon i mina minnen tittade fram. I helgen ska jag duka fram ett vin glas till henne också. Även hon älskade Lerkil. Det var lite mitt och hennes ställe.

Nog för idag. Ha en fin dag eller varför inte Gör en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook