God save the King …


Det lät lite konstigt när statsministern i England sa så. Det är ju eller har varit God save the Queen. God save the Queen så har det låtit i hela mitt liv. Men nu har Queen of England lämnat jordelivet. 96 år är en lång tid att vandra på jorden. Vila i frid Bettan, du förtjänar en god vila efter så många år vid din post. Nu är jag inte så mycket för kungligheterna men Just Englands drottning har varit med så länge och fick en högaktningsålder. Det är värt att nämna.

Nåja, idag blev det bad i höstmorgonen. 16.8 grader vart det i sjön. Lite kyligt faktiskt, hur ska det gå när det är två grader? Men jag är ju inne på andra året av vinterbad nu, det fixar jag. Hm nä, nu vart jag en bit från sanningen. Har bara badat en vinter, är i början av att vara två säsonger i höstbadandet. Ännu så länge bara i början av min andra höstsäsong. Idag fortsatte vi tankarna om lycka jag och min badsyster. Lyckan i det lilla. Har klurat en bit till på det där med lycka, för lyckan är inte själva målet. Utan resan eller förberedelserna dit är vägen av lycka.

Min badsyster och jag när vi klurar på lycka….Att bada på morgonen kan var ett riktigt bra sätt att umgås på.

Vi tar mina lakan igen. Det är själva handlingarna innan som är och gör lyckan, förväntningarna innan målet som är lyckokänslorna. När jag tar sängkläderna ur sängen, lägger i tvätten och hänger ut dom på tork. När jag sedan står och manglar lakanen, mår bra i tanken av känslorna som kommer att bli när jag lägger mig i den ren bäddade sängen. Det är där den första lyckan blir till. Lycka nummer två, blir ju till i det där ögonblicket när jag sedan nyduschad, lägger mig i mina rena lakan. Sedan är jakten över på den lyckan. Om man nu kan kalla det en jakt? Vi säger att jag vill köpa mig, en väldigt fin kamera eller något sådant. Då blir ju lyckan i tankarna, men jag är ju ändå värd att ha en just sådan. Sedan sparar jag pengar, känner lyckan i små portioner då sparandet håller på att bli närmare målet. Efter det blir lyckan till då jag bestämmer mig för att nu, nu ska jag köpa den dära. Åker iväg för att handla in den, är lycka, handlar den är lycka och sedan har jag den.

Viss lycka finns väl där med men, då är de där förväntningslyckorna över och målet är nått. Resan dit, förberedelserna innan där har vi känslorna av glädje och lycka. Kanske är det en mera köpt glädje. Den där andra glädjen som ibland kan hitta fram bara i en stund. Den där överasknings-lyckan av bara en stund när man faktiskt kommer på, att mmm vad härligt jag känner mig så lycklig. Det är en annan form av lycka som jag tror, blir till när vi verkligen känner efter. När vi i vissa stunder mera aktivt väljer att känna lycka. Det spelar ingen roll hur man har det, utan det är hur man tar det som är skillnaden. Bara för att jag kanske blir helt knäckt av något som händer, kan det vara så att någon annan skulle ha haft helt andra känslor i samma händelser.

En väldigt klok kollega sa till mig, när jag beklagade mig, över hur tråkigt det hade varit under semestern. Det när mamma gick bort och sådant. Han fick mig att ändra mina tankar om händelserna, under sommaren. När jag beklagat mig så sa han inte, beklagar sorger eller men fy stakars dig. Utan helt underbart sa han, men vilken tur Carina att du hade semester så du hann med och orkade med att vara ledsen. Så genom klokt och så härligt svar som jag inte förväntade mig.

Nu är min kollega en väldigt speciell och lite Jaha- då- hände- det människa. Han är helt grym på att ta bort udden, på händelser och bara bekräfta känslan genom sina svar ibland. Om någon är röksugen och saknar cigg, eller någon får ont så kan han liksom bara säga, ja livet suger verkligen ibland, sedan går han vidare och pratar om det han skulle prata eller göra. Han liksom så mitt i stunden och faktiskt. Liksom ja ja nu hände det sedan rycker han på axlarna och går vidare.

Just nu när jag sitter här och skriver så ler jag, åt han sätt att vara på jobbet. Vill man få andra tankar och känslor, ska man prata med honom. Vill man ha på sig offerkoftan en stund till, då är han helt fel person att prata med. Men vill man ha rycka på axlarna och gå vidare mentalitet, då är han en klippa. Vilken tur att vi alla människor är så olika, det gör att vi kan plocka till oss av allas olikheter, göra det till våra egna erfarenheter. När vågar prova olika sätt, att se på saker. Som diskmaskinen nu då, ja då gick den i sönder. Spännande nu får vi se vad som blir här näst. Ska bli härligt att gå upp i köket och ta morgondisken. Då blir jag varm om mina kalla händer som fortfarande är kalla, efter mitt bad.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.