Henån, rösta idag?

Idag vaknar jag upp i Henån på ställplatsen där. Igår innan vi åkte från Lerkil vart jag vid badplatsen och badade. När jag kom dit vart det ett gång badgäster där. De satt tillsammans och fikade. Jag misstänker starkt att även detta är vinterbadare. Att dom som vi jag och mina badsystrar träffas varje morgon och badar. När jag badade var tankarna om vilken tur att det finns bad. Det är ett så bra sätt att träffas. En av herrarna som satt där sa till de andra att idag skulle han köpa blommor till sin fru. Ja ha sa en annan vad an detta? Då berättade herren att hans första fru gått bort och vid begravningen vart det fullt av blommor. Då hade han blivit ledsen på sig själv att hans fru fått så mycket blommor när hon inte ens fanns kvar men då när hon levde hade det varit sparsmakat med blommor. Så nu köpte han blommor till sin fru varje helg för att ge henne dom då hon levde. Jag tyckte det lät fint när han berättade för sina vänner om blommorna.

Tänker att det är en härlig handling. Ge mig blommor nu medans jag lever när jag är död har jag ingen glädje av dom. Det är nu som jag kan glädjas av färska blommor när jag är död är det ingen nytta. Bara slöseri. Efter badet åkte vi till MediaMarkt för att inhandla diskmaskin. Det blev ingen Miele den här gången. Utan en Borsch. Den var prissänkt med nästa 3000 kronor. Detta för att det var fjolårets maskin. Wifi, D energi och en smartmaskin. Just nu ligger den i garaget här i husbilen och väntar på att vi ska åka hem. Det gör jag också för den delen. Väntar på att åka hem alltså. Idag ska vi rösta. Det vill jag inte missa. Lillgrabben ska ju med och rösta idag. Första gången för honom att berätta hur han vill att man ska styra vårt land. Han har tagit detta till något riktigt allvarligt. Nu är dagen som han pratat om så mycket den sista månaden.

Jag har mest stickat på en tröja som Lille Alfred ska få. Snart är det dags att börja sticka raggsockor igen. Det brukar barnen få till jul. Varför vet jag inte för jag vet inte om dom använder dom men raggisar är alltid bra. Jag brukar ha mina när det är bad tid på vintern. Då värmer dom gott.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook