En Alfred dag idag.

Idag ska det till att bli en Alfred dag, här hemma. Alfred det är vårt lilla barnbarn Nummer två i ordningen. Spagetti och köttfärssås har Alfred beställt. Jag som älskar pasta, är helt med på just den noten.

Igår vart det en stressig dag, först åkte vi hem för att packa ur husbilen. Nu är den tömd för vintern. Skulle vi få för oss att åka iväg, vilket jag tror vi får. Så får vi packa med oss allt.

Efter husbilen vart det att installera den nya Diskmaskinen. Inte det enklaste. Men nu står den där den ska stå. Varje disk som ska köras, kan jag köra på nätterna, om det skulle vara så. Energi C vart det på den, jag trodde det vart D. Jag tjänade en bokstav. Diskmaskinen kan styras med en app.

När maskinen var installerad, blev det att göra vår plikt. Gå till röstlokalen, göra våra val. Ett för kommun, ett för regionen och slutligen för landet. För mig är det en självklarhet att rösta. Jag vill vara med och säga, hur jag vill att landet ska styras. Det gjorde jag. När röstningen var klar, blev det att fira detta med en bakelse. Lillgrabben tog röstningen på stort allvar. Han sätt även med oss på valvakan och där vi mös med ost och kex.

När bakelsen var uppäten, vart det en tur ner till Göteborg för oss. Vi skulle hämta lillflickan. När hon satt i bilen så berättade jag att, nu när hon kommer hem så får hon diska. Hon känner inte oss på riktigt ännu, hon trodde vi menade allvar. Hon sa jaha inte för att jag vill diska, men säger ni att jag ska göra det så gör jag det. Då gjorde det lite ont i mig, för jag vill att hon ska göra uppror. Ville höra henne säga men va fan ni är ju ….. Jag berättade för henne att disken var diskad, vi hade köpt diskmaskin under helgen. Väl hemma igen från Götet, blev det att förbereda, inför kvällens valvaka. Det var riktigt mysigt att sitta här i källaren. Lillgrabben var med, han var riktigt intresserad.

Idag när han vaknade, vart det de första han ville diskutera. Det ser ut som motståndarsidan fick mest, sa han. Sedan i samma andetag sa han, men det är väl inte helt klart ännu? Jag sa att det lär nog inte bli den ändringen, han vill tyvärr. Nåja det är ett nytt val om fyra år. Men som svensk skäms jag. SD för mig är det inte ens ett val. Vad som helst, men aldrig SD! Gillade inte Åkeson Putin? Ska vi ha en sådan spelevink i riksdagen? Nä, jag tycker inte det. Men det spelar ingen roll, för jag la min röst, den rösten med alla andra liknande röster, hjälpte inte!

Nej, nu får jag sluta skriva, ska börja förbereda för att Alfred ska komma hit. Här kommer att lekas med djur av alla sorter. Gömma skattkistan kommer att lekas, och jag tror en massa annat också. Djuren ska lekas med inomhus, det lärde Alfred mig förra gången han var här.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller! Just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook