Överrasknings kalas och grannar.

Vaknade senare idag än jag brukar, i och med detta sa jag hurra! Hurra för att jag vaknade 6.20. Istället för 5.00 så är det en sen morgon. Men sonen, stora sonen sov över, så myset i soffan var uteslutet. Det fick bli kaffe i köket, utan stickningen men med mobilen. Lite tråkigt var det, tiden blev tid för bad. Först hade jag bestämt att det inte blir något idag. Då klockan blev 7.15 blev det ändå en borsta håret, tänderna och av med nattkläder. Morgonrock på och sätta sig i bilen. Stora sonen hade vaknat, skulle gå ut med sin lilla Kalle. Kalle är en hund, en hund som han hämtat hem från Rumänien. En hund som vuxit upp utan omtanke och kärlek. Vilket gjort hunden till en försiktig hund som gillar att bli klappad på.

Väl vid badet var jag först där. Tempen i bilen visade på 3,5 grader i luften. Vad badtempen är, vet jag inte. Men det var lite mera än svalkande. Simmade 300 meter i det lite kyliga vattnet. Ville inte simma mera, då jag vart så kall igår. Idag lärde jag mig att jag är lika kall, fast det var 300 meter istället för 500. Omgivningen var omsluten av röken från sjön. Nu värmde vattnet upp luften i stället för tvärtom.

Igår när jag kom upp från badet, så hade min svärdotter ringt mig. Jag blev orolig, hon ringer när det är något som hänt. Jag ringde upp så fort jag såg det, inget svar. Tankarna i mig blev panik, nu är det någon som blivit sjuk, nu är det far och färde, blev tankarna. Men efter sen stund ringde hon upp mig. Hon sa med en gång att inget har hänt, jag ville bara prata med dig medans Felix, fortfarande är på jobbet. Vi kunde ju inte fira honom när han fyllde år, fortsatte hon. födelsedagen var då det var Covid här hemma. Okej, sa jag vad ska vi göra nu då? Då berättade hon att hon hade pratat med min bror, dom hade spånat i att nästa helg skulle det kunna vara bra, med ett överraskningskalas. Vi kom överens under tiden, medan jag åkte bilen från sjön.

Väl hemma snackade jag med maken, vi var överens, om att vi skulle ha kalas nästa helg. Men så kom vi på varför vänta? Felix hade redan pratat med maken, om att han ville komma och besöka oss under dagen. Han hade önskemål om att vi skulle ta en sista grill. Detta resulterade i att jag ringde min lillebror och Tommy ringde vår minsta dotter. Vi skulle göra överraskningen nu, i stället för nästa helg. Det blev snabb frukost, sedan ett blogginlägg, där efter iväg till affären, för att inhandla lite extra grillsaker. Packa upp varor, fixa till olika röror till grillen, fixa sallad och potatis gratäng. Under tiden klippte maken gräsmattan. Redan vid 13.00 dök sonen och hans familj upp. Han visste inget om att det skulle komma mera folk. Vi hade plockat fram campingbordet från husbilen som extra bord, jag höll på att försäga mig. Maken räddade situationen, med att han skulle städa garaget i bilen, därför var borde ute. Vid tre kom min bror och hans familj. Efter en stund kom även dottern. Det blev trångt vid borde men, maten gick att äta och det blev en riktigt trevlig stund. Av min bror fick sonen en cykelhjälm med lampor och lite starkare öl. Till mig hade min bror köpt en flaska vin. Min söta lilla lillebror. Av vår yngre son, fick Felix en lampa med Spiderman. Vi hade redan köpt en klocka till sonen. Han gillar klockor.

När vi som bäst höll på att äta vår mat där ute i trädgården, så blev det som vanligt. Vi har en granne som bor nära, så fort som vi har kalas, är dom ute i trädgården och fixar med maskiner, som låter. Igår skulle dom beskära en buske och flisa grenarna som dom klippt. I går vart det så uppenbart. Att dom gör det, när vi har gäster i trädgården. Innan har vi bara trott att det blev så, men igår vart det uppenbart, dom gör så bara för att vi sitter ute. Dom här grannarna har varit lite knepiga flera gånger, pratat om tomtgränser. Att vi har buskar på deras tomt. Buskar som satt här, långt innan vi flyttade hit. Dom har varit noga med att säga, att man får inte plantera träd två meter från deras tomtgräns, när vi planterat äpple och plommon träd. Vi har haft tre meter till godo, vid sådana tillfällen. Nu funderar jag på om jag ska gå upp och prata med dom, eller kanske är det inte värt ett försök. Utan låta det vara så som det är, gilla läget att dom vill bröta på, när vi har kalas. Man väljer inte sina grannar. Kanske behöver jag ett nytt tankesätt. Hmm den får kluras på. Va bra att dom kommer ut och grejar i sin trädgård, när vi har kalas. Då slipper jag höra vad alla säger…. eller dom vill så gärna vara med på våra trevliga kalas, jag kanske ska bjuda in dom på kalaset. Nog för idag.

Lev idag just nu, maken pratar Ikea, jag tänker tyger till mina servetter. Igår är historia, gårdagens historia har lärt mig att våra brötande grannar, tycker vi har så trevligt på våra kalas. Dom vill vara med på kalasen lite på avstånd. Morgondagen kommer först i morgon, morgondagen är inte här men, vem vet kanske får vi uppleva den med. Ta hand om dig och glöm inte av att just du, behövs i den här världen.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook