Kreativiteten flödar….i alla fall just nu.

Idag blev det inget bad för mig. Tanken var att jag skulle åka till sonen och vara barnvakt för Emilia, medan han och Hugo gick till BVC. 1 1/2 år kontroll samt lite vaccin. Men lille Hugo är lite förkyld och det blev inget besök. Emilia ringde mig vid 8.00 för att kontrollera om jag var redo för att åka till stan. Hon berättade att hon just då satt och åt frukost. Gröt hade hon fått till frukosten. Jag berättade för henne att jag hade ätit likadant här hemma. Jag fick sedan säga att vi måste lägga på, för jag skulle göra mig redo för att åka.

För en liten stund sedan ringde sonen sa, att det inte blir något besök på BVC. Frågade om jag hade lust att komma förbi ändå. Men är dom sjuka så vill jag inte träffa dom. Har precis börjat återhämta mig från Covid, vill inte bli sjuk igen. Det fick istället bli att koka en kanna med Tea. Höstens koppar tea, är magiskt goda. Nu är jag inte en fruktis sort utan helt vanligt svart Tea, Earl Gray bara bäst. Gott med tea, här ner i den kalla källaren. Här är alltid någon grad mindre än uppe. Tillsammans här med bloggen njuter jag av min första kopp tea. Mår bra av att veta att kannan stå ovanpå ett värme ljus, det är bara att fylla på när koppen är tom.

Planen för dagen blev ändrad, i och med inget besök till Uddevalla och barnbarnen. Här får bli att börja projektet med servettsyningen. Var på Ikea igår och köpte tyger, i vackra färger och mönster. Det hela kostade kanske 200 kronor. Men vad servetter det blir. Jag klippte till tygbitar som är 23,5 cm runt om. Tanken är att dom ska bli ca 19 cm i kvadrat. Då kommer dom passa perfekt i sevett-korgen, den som alltid står på bordet. Nu är det bara att sy och sedan stryka dom. Eller när dom är sydda ska jag tvätta dom, sedan stryka till dom. Har gjort ordning en korg uppe vid kaffebryggaren, där man lägger smutsiga servetter. Tror jag har klippt till ett hundratal, kanske 150 tygbitar. Jag lär ha att göra, med det här projektet. I morse när jag vaknade, gick jag ner till tvättstugan och började fundera på det där med kanterna. Vill ha lite mjukare hörn, än om jag bara viker tvärt. Det är tur att jag en gång för länge sedan träffade Märta. Märta är en fd arbetskamrat, som jag ibland träffar ännu. Tror det är minst 15 år sedan vi jobbade ihop. En gång sydde vi gardiner till jobbet, då visade hon mig hur man gör kanterna lite mjukare, än bara vika tvärt. Frågan är om jag fortfarande kommer ihåg hur man gör. Men jag får googla och prova mig fram. Det ska gå och det kommer att gå, det har jag bestämt redan nu.

Har även ett lite stickprojekt som jag håller på med. Eller ett? Jag stickar ju allt som oftast. Just nu håller jag på med en regnbågeströja till lille Alfred. När Emilia såg projektet i lördags bestämde hon sig tvärt, att en sådan fin tröja, får jag allt sticka till henne med.

Jag hoppas att jag efter denna tröja fortfarande gillar färgklicken. Under denna vår och sommar har jag sticka 7 tröjor, en av dessa 7, är en till mig själv. En av dom sju har Emilia redan fått.

Alfred har fått två tröjor. En liknande som den rosa, fast i de mörkare lila färger. Garnet som ligger under tröjan. Hugo har fått en Knall gul med korallblått i tröja. En ligger halvstickad som jag tror jag ska sticka om. Jag blev inte helt nöjd med just den. När tröjorna är klara, får det bli raggisar som jag ska ge bort i julklappar. Raggisar är allt bra att ha. Varmt och skönt när det är vinter.

Det gäller att hålla på så länge som lusten finns, för den brukar dö ut efter ett tag. Då är självkänslan på noll, då tycker jag oftast att jag inte kan sticka så bra. Men just nu är kreativiteten med mig, jag flyter på vågorna av just den. Nej nu får jag ha babblat klart för idag. Nu ska jag sy servetter. Oj oj oj hur ska det gå är säkerligen 15 år sedan jag sydde sist.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook