Återbruka…


En härligt kall morgon. 5 grader i luften och lite mera i vattnet. Idag åkte mössan på innan jag åkte iväg till sjön. Mössan satt på huvudet hela badet. Tvättade mig i sjön idag. Så härligt att det är svårt att förstå. Det finns inget härligare än att tvåla in kroppen när jag står där vid bryggan. Kroppen full av tvål och sedan ner i vattnet igen. Idag hade jag bestämt mig för att bada med motta. Just det där med motta och bad är svårt för när man väl är i vattnet så blir det svårt att bestämt gå upp ur vattnet. Men idag gjorde jag det. Det blev bara 100 meter simning idag, sedan tvåla in kroppen och sedan gå upp.

När jag sedan gick upp började den härliga sockerdrickskänslan sprida sig i kroppen. Just nu sitter jag med kläder, filt och mössa på mig. Man kan säga att jag är modern, eller inne. Mössa inomhus är väl bara ungdomar som har men, nu har jag valt att ha på den. För den värmer eller hjälper kroppen, att behålla värmen som den kämpar med att få upp. När jag kom till sjön hade solen inte ännu kommit över trädtopparna. Tidigt ? Nej den helt vanliga tiden kl 8.00. Hösten är här, det finns ingen återvändo nu. Snart blir väl baden vid 8.30. då blir det en ny tid att vänja sig vid. Men ännu är det 8.00 som gäller och det gillar jag.

När jag kom upp ur badet hade solen hittat fram och den värmde härligt.

Idag var vi ett härligt gäng på nio som badade.

En av mina badsystrar hade blivit inspirerad av mitt blogg inlägg med att sy servetter. Nu hade en gammal inspiration inom henne blivit som nu. Nu skulle även hon sy servetter. Av hennes tankar blev jag inspirerad att utveckla konceptet Servetter. Här ska sys.

Nu är hon duktigare än vad jag är, för hon tänker återbruk och tänker leta i gömmorna efter tyger att sy i. Jag köpte ju på IKEA, men det får duga. Det blir ändå en form av återbruk, då jag använder dom flera gånger. Men jag ska allt leta lite här med.

De jag har sytt är i underbara mönster kommer att bli en glädje att ha dessa i servett korgen. Lite extra plus är att familjen inte vågar använda dom. Dom tycker det är slöseri att torka munnen med dom. Men det ska jag vänja dom av med Här ska brukas tygservetter. Nog för idag. Ha en härligt fin underbar dag. Ta hand om dig, du är viktig.

Lev idag just nu igår är inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu är just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.