Energitjuv.

Det känns som att det är viktigast idag. Det där med att vara en energitjuvsletare. Nu menar jag inte mänskliga sådana, fast dom är viktiga att hitta dom med. Nu är det mera energislukande apparater, jag leter upp och väljer bort.

Det känns konstigt att alltid skriva en härlig morgon, men så är det i alla fall de dagar då det är bad. Idag vart det bad och det blir en härligt fin morgon. Där vid sjön, rök det ur sjön. Vattnet är varmare än luften. Det var inte så svårt i morse att vara varmare än luften för det vart minus när jag vaknade i morse. När jag sjön till sjön vart det 1,5 grader i luften. I sjön var det 14,6. Idag var vi sex badsystrar som badade där i röken. Svalkande härligt och jag simmade 150 meter idag. Det går inte att beskriva med ord eller att fotografera denna vackra morgon. Det finns inga ord som beskriver det och det finns inte en kamera i världen som kan ta det vackra fotot som hade behövts. Får nöja mig med vackert så som Thåström sjunger. Alla färger på träden, jag bara just nu längtar tills färgerna är mera ännu mera höstlika. När jag simmade i dag, upptäckte jag hur kroppen blev varm i vattnet. Kroppen kämpade på med att hålla värmen, det var en härlig känsla som hittades. Inte heller i dag orkade solen sig fram, innan badet. Då vi badat klart, lös den så fint och gjorde allt glittrande.

Nu har jag kommit hem. Gjort lite omvårdnad om mina fötter. Med en härlig kräm som jag fick med mig när vi flyttstädade hos mamma. Just den krämen är underbar emot fötterna.

Har redan hängt tvätt och sorterat tvätten som hängde där, i mitt nya torkrum. Idag har jag även tänkt bjuda familjen på Rotmos och fläsklägg. Längtar redan tills det är klart. Det ska bli så gott. Det ska bli att sy en del servetter, idag med. Hälften är klart, av det jag klippt till.

Igår när jag dukade för soppan, så tvångsdukade jag med de fina servetterna. En servett vid varje tallrik bara för att de ska användas. En riktigt liten färgklick vid varje tallrik. Då soppan var kycklingsoppa med nudlar i, behövdes vi nog alla servetterna. När vi äter soppa här hemma. Vilket vi gör nästan två gånger i vecka, är det en av sopp-dagarna som är efterrättsmat. Igår efter soppan blev det mandeläpplen med kokt vaniljsås. Inte alls fel, efter en mindre god soppa. För det var så det var det var en mindre god soppa, den där soppan ska jag inte gö om.

Lär bli att tvångsduka med servetterna idag med, för familjen ska läras att använda dom. En fin dag ska skapas och den ska skapas av mig. Snåltanten ska snåla på energi idag. Datorn ska stängas av nu när inlägget är skrivet, Något jag tagit mig för att göra varje gång nu sedan el tjafset. Blir svårt det där med spisen och energispar idag. Rotmos och fläsklägg. Läggen ska kokas länge även rotmoset tar sin tid. Har funderingar på det där med Crockpoten är den en energitjuv eller är den snäll? Det ska undersökas, för det börjar bli tid för den nu. Nu när hösten träder in. Det finns ju så många goda grytor att göra.

Ha en härligt fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu….


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook