Skorstens-mannen.

Det skulle kunna vara en titel på en film eller bok. Men just i det här inlägget är det bara en enkel skorstensman. Idag för en stund sedan, blev det bad i 14,1 gradigt vatten. Simmade 200 meter i dimma. Idag var vi bara 4 bastystrar som badade. Vattnet kändes kallt till en början men när kroppen vant sig, vart det skönt att simma dom där metrarna. Den täta dimman kändes som den var tagen ur en film. Man skulle kunna förvänta sig att vad som helst hade kunnat komma fram ur dimman. Nästan lite skrämmande, om man tittat på många hemska filmer, vilket jag inte gör sedan min tonårstid. Förutom några få gånger som jag trott mig, klara sådant.

När dom kollat sådana där filmer på jobbet, går jag ifrån tv och gör annat. De tider är bra tider, för att dokumentera, låta den personal som tål sådant sitta med ungdomarna. Skulle jag gjort det, har jag mardrömmar i flera dagar efter. Ungdomarna tyckte det var roligt, att jag inte vågade titta på sådana filmer.

När jag kom hem från badet gjorde jag frukost, maken valde att ta bort en garderob i hallen. Den satt fast rejält i väggen, när den eller inte den. Maken hade tänkt sig, att han skulle kunna sätta dit samma garderob. Men den ligger nu på utsidan i smådelar och ska till tippen. När en ny garderob ska in lär det bli att spackla lite på väggen. Vi behövde ändå en ny färg i hallen, det kan vara bra att det blev lite si och så, där garderoben satt. Vi är tvungna att ta bort garderoben, för att dom ska fixa skorstenen, till vår snart insatta kamin. Folk har skakat på huvudet och tyckt vi är dumma, som gick på att vi skulle vara tvungna att sätta in en ny skorsten. Jag tycker i stället att det är försvarbart.

Då vet vi att den är till för kaminen och att den är ny. Skulle vi sälja huset så kan vi stolt säga att jo skorstenen, är gjord då och då. Den gjordes samtidigt som vi satt in vår lilla kamin. Tänker att det är lite bra om man skulle sälja. Nu är vi inte alls inne på att sälja vårat hus, här vill jag bo länge. Mera nu, när det ska in en kamin i källaren. Det kommer att bli mysigt att elda och sitta och titta på flammorna. Det kommer med all säkerhet bli mycket varmare och härligare, i källaren än det är nu. När jag kollar tv idag brukar jag sitta med täcke på, för att inte frysa. Har ett speciellt tv tittar täcke. Jag har även två filtar vid min stationära dator som jag har på när jag skriver. För här är kallt.

Skorstensmannen skulle antagligen komma hit som i morgon. Gud så spännande! I helgen kommer vi kunna elda med ved i vår kamin. Som jag längtat efter just den här stunden, när det äntligen ska bli av. Jag älskar verkligen att elda. Jo nu är det inte riktigt så enkelt. Det ska till en besiktningsman som ska besikta kaminen, när den är installerad. Eftersom så många sätter in kamin just nu, kanske just den där besiktningsmannen är lite upptagen. Det kanske är väntetid, på att han ska besöka oss. Det vet vi inget om. Är det vänte tid å kommer jag ringa och tjata……Ett litet problem till finns att få bort. Vi ska få tag på ved, vi har just upptäckt att det inte är det enklaste, just nu. Men om vi inte får tag på ved får vi väl köpa säckar på trävaruhus. För elda det ska jag. Här ska vara varmt och skönt efter badet snart för när jag badat kommer jag gå ner i källaren och elda i kaminen sitta där med filt och bara mysa.

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgon dagen kommer först i morgon. Just nu gäller fast jag längtar tills skorstensmannen kommer hit. Just nu!

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook