Appar är bra hjälpmedel…

På min blogg visas det just nu reklam om ADHD grupper. Man träffas och får lära sig mera om sin ADHD. Dom har även anhöriggrupper. Just dom där anhöriggrupperna är viktiga, det finns så mycket som anhöriga kan behöva höra, dela med sig av. Men just dessa kurser som visas, kostar en del pengar. Tror det var 720 kronor för varje gång. Lite dyrt i alla fall för mig för det var ganska många tillfällen att vara en del i. Kanske är det så att försäkringskassan hjälper till det vet jag inget om. Nu är inte dom kurserna för mig för sådant gjorde jag under många år då det begav sig.

Idag blev det inget bad för mig. Känner mig lite snuvig och har lite för ont i min höft. Misstänker starkt att det är vädret, som gör höften och förkylning i dessa tider är inte så konstigt. Känner mig tacksam över att det inte är jobb för mig, utan jag kan gå här hemma och låta mig vara lite snuvig, vila när jag behöver. Igår åkte jag och maken till Willys för att handla. Snåltanten har kommit till mig, nu när allt blivit så dyrt. Jag har laddat ner en app som heter matpriskollen. Där det visar sig sådant. som är lite billigare. Där kan man även jämföra olika butikskedjor. Förr handlade jag alltid på Willys. De senaste åren blir det oftast Ica eller Citygross. Men det är dyrt. Handlar man på Willys, är matpriserna för en månad ca 1600 kronor billigare. Nu tänker ni, Dieselpriser säkerligen, men dom utesluter jag. Detta eftersom vill ändå åker till Torp, när vi handlar på Ica eller Citygross. En mil extra blir det till Willys i Vänersborg men, det lär bli en del hundralappar att tjäna trotts den där milen.

Appen är helbra, den visar vad som är på extrapriser och jag kan sitta här hemma och klicka i, vad vi ska handlar. Inget vi gjort innan, ofta bara vi handlar, men här ska matsvinnet minskas och här ska vi bli mera noga med kronorna.

Jag har även Ica appen som visar extrapriserna, på vår butik här hemma i byn. En till två gånger i veckan, traskar jag iväg med ryggsäcken på ryggen för att handla det som finns på extrapriser här hemma. Oftast är det kanske inte så många kronor, jag handlar för på Ica. Eftersom jag går fram och tillbaka. Låter bilen stå här hemma , är jag förlåtande till mig själv i mitt miljötänk. När vi åker bilen till stan, för att göra inköp där. Jag som aldrig haft koll på priser eller klippt ut kuponger som man gjorde förr, börjar känna mig som prismedveten. Fast jag inte vet vad ens mjölk, ska kosta. Oftast är det inte jag som handlar, utan det brukar maken gör på vägen hem från jobbet. Han är mera prismedveten än jag är. Fast han handlar på tok för mycket saker. Men nu har vi gjort ett mål tillsammans, jag och maken. Vi ska bli mera kloka i våra handlingar, sänka våra matkostnader. Här ska vi bli prismedvetna och ha koll, på vårt egna matsvinn. Tänker att det kommer att bli en del pengar, som blir kvar i plånboken så att det kan bli en hjälp när helräkningen kommer. Men inser att det antagligen inte kommer att hjälpa till med hela ökningen. Det är en del, det får duga och alla bäckar små….

Nog för idag. Ha en fin dag.

Lev idag just nu. Igår är historisk och framtiden ligger där borta i framtiden. Imorgon är framtid och just nu är precis just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook