Sjörövare heter det inte…

Idag blev det inget bad, väntar tills imorgon. Eftersom de grejar med vägen mellan hem och sjö, vart det jobbigt igår att komma fram i tid. Jag vet att jag skulle kunnat åka tidigare men, så krångligt att köra i den här trafikomläggningen.

Sprängningarna vid gasledningen vart lite otrevligt, tycker jag. Kriget kommer närmare känns det som. Kan ingen få stopp, på allt konstigt som händer nu? Känns som det inte finns något slut på eländet? Tycker det räckte med Covid, Ukraina, redan det var överkurs som ingen ville ha. Nu där till att man sprängt på havsbotten. Vart är vi på väg? Har hela världen blivit tokig? Det känns så i alla fall så för mig. Nu vill jag bara ha mjuka nyheter, inga pressträffar där statsminister, försvarsministrar är akutinsatta. Nej nu räcker det. Hur och vad kan göras, för att få stopp på alla tokerier.

Här hemma är det regn på utsidan, jag tänder ljus för att få upp lite mys stämning. I helgen rensade jag min garderob vilket ledde till att jag har mera tyg, att sy servetter av. Hittade massor av fina färger som kan bli servetter. Kanske faller andan in och jag fördriver några timmar, vid symaskinen. Julservetterna ska jag göra av en rödklänning, som jag skulle slängt om jag inte kommit på att sy servetter. En blå sommarklänning, även den blir det servetter av. Det känns bättre än att slänga kläderna.

I förrgår var lille Alfred här. Min lillebror hade varit här med saker, han hade rensat bort hemifrån. När dom var på kalas här sist, vart hans son fasligt imponerad av Lille Alfred. Han tyckte han var grym , som kunde så många namn på de olika dinosaurerna. Så han åkte hem och plockade bland sina saker, för att ge till Alfred. När Alfred såg påsen och den stora kartongen med bilbana i, blev han helt salig.

Mormor is all this things mina. Jo, han pratar lite engelska, den lille Alfred. I`ve got to play med det now, sa han om bilbanan. Men där så mormor no, no not here. Its a thing you can play at home. Du och pappa kan leka med den, fick han till svar. Men där fanns en bok med massor av klistermärken, som han roade sig med under tiden jag lagade mat. Då kunde man höra: cant find it, where will it stack, oh my god, Mormor can you help me to find. Jo han kommer inte ha svårt för engelska i skolan sedan. Lillponken är ju bara 4 år och pratar massvis med engelska. Engelskaskolan kanske hade varit något för honom.

Han fick en sjörövarutklädning som egentligen bara var en hatt och ett svärd, men det tänkte han ha till Halloween. Han gillar inte utklädning, har aldrig gjort utan blir rädd när det är maskeradgrejer på gång. Han vill att man ska se ut så man alltid gör. Men just sjörövargrejerna, var saker han skulle kunna tänka sig klä ut sig med. Enligt Alfred så heter det inte sjörövare utan det heter pirates. Jo jag lär mig av den lille mannen. Han ska sova här under halloween. Vi får se vad vi serverar för mat då. Kanske blir det lite maskar och skelettdelar.

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen är framtiden. Just nu gäller då är problemen där borta och kan inte lösas från tiden är inne.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook