Vad händer nu?

Självskanningskassorna stängs ner på vissa Ica butiker. Fy skäms folk som inte betalar. Vem gör sådant? Ja jag förvånas inte, det finns människor till allt. Dom förstår nog inte att Handlaren, får stå för den kostnaden som dom stjäl för. Eller så inbillar sig folk att det är något, som går på försäkringen. Halloj dumhet, som gör ännu mera dumhet. Det drabbar ingen fattig, kanske är tanken . Det drabbar oss alla! Priserna höjs och vi som betalar, får betala mera att minska varuförlusten. Fy skäms på riktigt! Stöld är alltid en stöld! Det är en brottslig handling. Det gör dig som stjäl till en tjuv, sätt det på CV och sök jobb. Nej nog om detta.

Idag vart det en fin morgon där vid sjön som alltid. 3 plus grader på land och 12,8 i vattnet. Sjön var en spegel som speglade molnen vackert. Dimman steg från både sjö och skog lite trolskt. Valde ett kortare dopp simmade 50 meter flöt lite och sedan upp på land. Värmen infann sig i kroppen och all energi flyttade in. I dag vart det en liten hundvalp med som lekfullt hoppade omkring. Valpen tillhör en av mina badsystrar.

En magisk morgon där livet blir enkelt. Livet ska vara enkelt. Det gäller att flyta på vågorna och låta livet bli skvalpen som sköljer.

Till verkligheten, Ukraina kommer sedermera kriga mot Ryssland nu när annekteringen blir till. Nu börjar jag bli rädd. Nu osar det illa, om detta krig. Det kommer att drabba oss alla ännu mera, än det gör idag.

Hur blev det så här? Kommer ryssarna göra allvar av deras hot? Nu blir det flera länder inblandade, tänker jag. Finnarna stänger gränser, för ryska turister. Gränser stängs över allt. Min fundering blir om att ta emot vapenvägrare eller inte…. Hur vet vi att dom som kommer är vapenvägrare? Dom skulle kunna vara infiltratörer. Dom skulle kunna göra skada hos oss, om vi tar emot dom.

Samtidigt så finns mitt hjärta med som säger självklart, ska vi stödja och hjälpa dom som inte vill kriga. Då ska dom få plats hos andra länder. Men hur vet man att dom inte är spioner?

Mitt hjärta blöder, för det Ukrainska folket har dom inte lidit klart nu? Nu måste andra länder hjälpa till mera. Men mitt hjärta är även hos det ryska folket, dom som inte är med på kriget. Mitt hjärta blöder för alla dessa människor, som nu blir inkallade i Ryssland. Dom som inte vill vara en del, av detta krig. Nu vill jag att det ska bli slut på dessa krig! Hur kan man välja krig? Kommer tiden innan ryssarna gick in i Ukraina vara en tid som vi minns som bra tid, när detta krig är slut. Hur kommer det sluta?

Tänk för bara ett år sedan var det bara Covid, som vi behövde oroa oss för. Nu är jag orolig, för att vi står på tröskeln, mot ett världskrig. Där vi inte har valmöjligheter som vi idag har. Nu är det verkligen dags att börja förbereda oss, för att saker på riktigt kan komma att ta slut. Nu är jag rädd på riktigt, vad kommer bli efter detta? Hur mår våra barn i dessa tider? Hur går tankarna hos våra barn?

Samtidigt så slås jag av så här har livet varit för många människor alltid. Vi bara nosar på kriget, andra lever i det. Därtill har vi blivit ett SD land, där människor tycker att vi inte ska hjälpa människor i nöd. Hur blev allt så här?

Nej jag får sluta tänka, jag går sönder på riktigt… Jag måste hitta till må bra saker för att stå ut.

Lev idag, just nu. Imorgon vet vi inget om och gårdagen är inte kvar. Vem vet vad vi vaknar till om i morgon så låt oss vara levande idag. Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook