Findus, och skorstensmän…

Godmorgon idag gick jag ut till husbilen, i bara nattlinnet. Det var med bestämda steg jag gick. Ut för att hämta min Dator, jag har där. Det såg så mysigt ut, när jag kom dit. Men det var bara att traska in igen. Katten och jag ska tillbringa dagen i sovrummet. Det kommer hantverkare hit idag och det kommer att vara ett hål i hallen ner till källaren. Idag får vi tillbringa dagen i sovrummet så att han slipper bli rädd. Där av hämtandet av min dator så det i alla fall blir ett inlägg skrivet av mig. Badet hoppar jag idag med. Den där lilla katten gör om min vardag. Men på lördag då ska jag i alla fall bada då är maken hemma och passar katten. Känns ovanligt att sitta här så här tidigt på morgonen fullt påklädd. Jag brukar göra badbestyren just nu. Längtar till lördagen då det igen blir bad. Nu är det inte så att mina grannar skulle bli så överraskade av att se mig i nattlinne då ser ju mig ganska så ofta i klädd morgonrock, badskor och mössa på morgonen det tror jag ser konstigare ut än att gå ut i nattlinne.

Precis just nu hoppade lille katten upp här i sängen, han är intresserad av min fingrar som låter på tangentbordet. Inser att detta snart kommer att vara en lek, där jag får lite ont. Den lilla söta katten har precis upptäckt, att det är mysigt att ligga i sängen och bli klappad på. Då är det dumt när mina händer är på tangentbordet. Namnet till den lilla katten blir det som lillflickan ville ha. Hon ville att han skulle heta Findus. Findus kallade maken vår son förr, så det är ett vant namn. Frågan är bara vad Felix säger om det. Det var Felix som fick heta Findus då när det begav sig.

Fick avbryta skrivandet för nu kom skorstensmännen. Jag fick visa källaren och det där hålet i hallen, där dom ska greja. jag frågade i min förhoppning om jag nu skulle ringa den där besiktningsmannen som ska besiktiga skorstenen sedan, så han kunde komma nästa vecka. Ja, svarade den ena skorstenskillen tror du ska ringa nu för det brukar ta ett tag innan dom kommer besiktigar. HMPF va kommer det ta veckor innan vi kan elda? Risken finns, sa killen. Men nu är det ju så att vi måste säga att man måste besiktiga…… Ja fast om vi eldar innan så kanske inte försäkringar och sådant fortsatte jag. Japp så är det….. hmmm när ska jag få elda i den lilla kaminen. Om några veckor…… fast det är klart vi har inte ens någon ved här hemma det tar tid det med.

Det är ont om ved och dom som säljer vet om att ta rejält betalt just nu. Priserna har blivit dyra, fast det är fjolårets ved dom säljer. Då var det inte fördyrade omkostnader. Men det är bara att gilla läget. Precis som när jag tankar, får jag tänka. Det är tur att jag kan tanka, vilken lycka att det ens finns diesel till bilen. Det är tur att vi har hittat någon som säljer ved…… det får bli tanke sättet så blir det inte några negativa känslor. Tänk vilken lycka jag har pengar att tanka bilen och köpa ved. Det finns människor som är så goda att dom säljer ved. Men i gatan så härligt snart har vi en kamin i källaren där vi kan elda så det doftar i hela huset. Det kommer att bli massor av bra känslor i de stunderna. jag som gillar att elda…..

Japp det är bara att gilla läget känner jag….. tog några kort och ser att det här får jag leva med i några veckor……. Men det kommer att bli så fin när det väl är klart.

vårat vardagsrum just nu.

Nog för idag, lev idag just nu. Igår finns inte här längre och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook