Kaminen är klar

God eftermiddag, Idag vart det svårt att slita sig från katten på morgonen och något bad blev det inte. Nu tror jag inte att någon av mina badsystrar badade i morse, för det är bestämt att vi ska bada i sjön i kväll. Detta för att få bada i fullmåne. Även om Fullmånen är här först i morgon så är den nästintill full idag. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska bada eller inte. Vi får se blir det av så har jag fått till mig vilket klockslag så vi får se hur det blir.

I dag på morgonen lite efter tio, ringde stora sonen och frågade om vi skulle följa med till Ed. Det skulle vara Höstmarknad där. Nu är jag inte för det där med marknader, men ändå trevligt att träffa sonen och hans familj. När jag var på marknaden hittade jag Super 10 som jag handlade. Har alltid en flaska stående och den jag hade börjar ta slut. Idag fick det bli en ny. Här hemma håller dom länge så det går några år mellan varven jag köper. Perfekt när man ska göra rent köksfläkten då är super 10 grymt och när spisen är smutsig. Fast det där med ugnen nja inte alls lika bra där använder jag i stället swipe. Då blir ugnen som ny.

Katten den lilla katten, han håller mig vaken om nätterna fast han inte gör något jag vaknar till vill kolla till katten vad han gör och hur han mår. Dumt att skaffa katt om man är mig. Har redan sömnstörning alltid men skaffar jag katt då är det sömnstörning i kubik. I morse anföll han mig, ville under täcket men jag låste han ute, från insidan av mitt täcke. I sängen får han vara men under täcket no, no. Inte hos mig.

Igår blev dom klara med kaminen, Nu väntar vi bara på att besiktningsmannen ska komma. Tyvärr är det två och en halv vecka tills han kommer. Inget eldande innan han varit här. Men sedan efter hans besök, träder jag in i rollen som förste eldare här hemma. Ska bli mysigt att tända en eld på morgonen, sitta här och skriva till knastrandet av elden. Härligt att få känna av värmen som sprider sig av mitt eldande. Jo, jag ser verkligen fram emot det. Fast det är klart, det ska ju till lite ved med. Veden den har vi inte lyckats få tag på ännu, den man vi skulle köpa av, han har inte hört av sig. fast han hade sagt att han hade ved till oss. Finns det någon som säljer ved så är jag en tacksam köpare. Jag vill så gärna ha massor av ved så jag kan elda få upp värmen utan att tjata på maken om att han ska höja värmen. När besiktningsmannen vart här då är det jag som bestämmer värmen här i huset ha ha haa.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar morgondagen kommer först i morgon just nu gäller fast jag inte ens får elda i kaminen.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook