Tänder ljus i höstmörkret.

Tänder ljus och försöker hitta till myset i hösten. Nu är det inte så svårt, för det där badet jag alltid tjatar om är redan gjort. Ljusen är tända är i huset och filten är på. Bredvid mig har jag min andra kopp med kaffe. Min sista kopp kaffe för dagen. Jag dricker inte så mycket kaffe men behöver dom där två kopparna. Resten av dagen blir det tea för hela slanten.

Det blev ingen ny regi där uppe i Stockholm igår. Dom som var så överens om allt innan valet… Två dagar till att vänta innan Ulf presenterar det nya…. Vi får se hur det slutar kommer inte att vara lätt att göra bra saker så att alla är nöjda när dom träder till makten. Fast Ulf sa ju att det är bara små saker dom ska reda ut nu, men innan valet sa han ju i och för sig att dom redan var överens.

Idag var det finbesök i bad-gruppen. Där var kvinnan som åker hela vägen från USA, för att bad med oss. Nu tänker jag att det nog inte bara är badet hon åker hit för men, jag tror även badet är en viktig del i Sverige besöken. Hon dyker upp då och då, här i vårt badsysters gäng. Nu var det flera badsystrar än vår amerikanska badsyster, där vid sjön. I dag var vi 10 stycken som badade. Graderna i vattnet var 10,9, lite vågor som stötte emot kroppen. Idag valde jag att bada i tre minuter, resultatet är att jag inte fryser nu efter badet. Den varma känslan efter badet fanns där när jag gick upp.

Skogen är så vacker nu när alla löven skiftar i alla olika nyanser av gult till brunt. De gråmulna vädret gjorde att det fick bli badstugan för mig idag. Var det sista gången igår att sitta ute för i år? Nej det kan allt bli fina dagar ännu. Det lär ju bli en del badande vid skogsjön när isen lägger sig. Då byter man om under granarna i skogen och det är ju ute. Fast det är inget jag ser framemot. Jag gillar sjön vi badar i just nu.

Vår lilla katt har nu börjat bli van med oss här hemma, vi har börjat bli van med honom. Han sover i vår säng och myser till det lite extra så att man vaknar. Ljusslingan under sängen kan nu vara släkt. Han är inte mörkrädd längre. Busar så det yr på morgonen. Igår kom han upp till mig i soffan och satt i mitt knä. Han börjar känna trygghet. Men det tog en vecka. Just nu har han kattfnatt och yr runt soffan här nere i källaren. Han har upptäckt mina garnnystan och gillar att leka med mina stickor. I förrgår köpte vi en lite kattleksak den kostade lite mera än jag var villig att betala. Men vad gör man inte för den lilla Findus. Blöt mat äter han inte vi har provat varje dag hela tiden han varit här. Men där går hans gräns. Ingen blöt-mat för mig inte säger han när han luktat på det. Nu skulle kanske inte jag heller ätit det för det luktar inte gott. Fin fodret vi köpte passar men han äter hellre fulfodret. Den där katten är inte någon finsmakare han inte.

Nu är det 11 dagar tills vår fina Kamin blir besiktigad. Jag längtar så det gör ont i kroppen. Vill att den ska vara besiktigad. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Fast jag tycker nog inte så.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller .

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook