Ny bok ska till….. Jo, den ska till och den ska skrivas av mig.

Inget bad idag heller. Börjar kännas som jag inte badar längre. Sitter hellre i soffan och tar det lugnt. Kanske behöver jag en paus från livet med bad. Eller så är jag påt i morgon. Vi får se. Besöket igår gick bra. Men jag kände mig tvungen att ursäkta röran i vardagsrummet. Dom tog det för vad det va. Trevliga människor som jag även fick ha lite vernissage med bland alla mina målningar. När vi gick runt i huset så insåg jag att jag har ganska så många målningar som hänger lite över allt. Naken kvinnan med alla ögon berättade jag om att den speglar min sårbarhet. ADHD tavlan om kaoset och sorgen då jag fick min diagnos. Men att den idag mera speglar impulsiviteten och alla lösryckta delar som ofta blir till. Det kändes roligt att berätta om känslorna i tavlorna. Det var så längesedan jag berättade om dom. Tog i hand på att jag ska nu börja skriva på bok två den är ju nästan klar så det ska bli till. Jag ska sluta lyssna på mitt dumma ego som säger dumma osanna helt tagna ur fantasin tankar. Jag vågade ju första gången hur svårt är det att våga en gång till?

Men som den fegisen jag är, är det svårt. Jag tänker att bloggen får hjälpa mig att komma igång. Skriver jag det här, blir det mera att det måste till resultat. Då måste det bli till. Tänker att jag ska vinkla boken, och få med Familjehemsbiten. Vad bor det för tankar när man blir familjehem? Vilka frågor dyker upp i och med in-flytt? Vad är viktigt att tänka på, för att det ska fungera. Självklart diagnos det är sådant jag kan och brinner för. Tonåringar och självkänsla? Barn och självkänsla. Vad är viktigt? Vad behövs mera? Ojdå nu bara jag spånar. Vi får se, spånar och funderar men ska skriva en linje det gjorde jag inte på min förra bok. Den boken som ligger på min hårddisk får jag gå igenom och se vad som kan användas och vad som ska bort. Jag tänker fråga min bästa vän om hon vill hjälpa mig med stavning och tankar på vägen. Hon var en stor hjälp förra gången.

Tanken är född, nu nedskriven. Nu ska det ske. Men jag är rädd, rädd för att börja. Jag tänker att detta är min första början. Nu finns det ingen återvändo.

Nog för nu. Lev idag just, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook