Wilda, hur känns hon?

Inget bad idag, där av inga vackra bilder. Fast jag kan nog klämma in en bild ändå, jag har ju så många.

Är det någon som vill träffa på Wilda? Wilda är en liten tjej som precis fyllt fem år. Ibland gör det ont i henne. Speciellt när någon höjer rösten. Eller då när hon inte får bestämma själv. Hon kan Många saker. Hon kan nästa räkna till 100, engelska och hon kan nästa läsa. Wilda gillar djur och hon går i förskolan. Nästa år börjar hon skolan på riktigt. Wilda har svårt för att sitta i ringen när fröken vill prata, då passar hon babyn. Babyn är en dinosaur som Wilda kan allt om.

Jo, tack vare sonen som ringt och tjatat, om jag börjat skriva på boken ännu. Så har Wilda hittat till mig. Jag gillar Wilda, hon är spännande och jag tycker om hennes sett att se på saker. Jag tänker att jag har börjat på, att skriva boken. Boken Wilda. Jo jo, för några år sedan, ganska så många år sedan var det en kvinna som sa till mig. – du ska inte jobba, där du jobbar. Eller du kan säkerligen jobba där med. Men jag ser dig skriva böcker. Nu ser jag dig skriva böcker om barn, för barn. Jag tror att det är det du ska göra. Detta var efter att jag skrivit min enda bok. Den där jag föredrar att kalla mig Impulsiv. Nu är det Wilda som jag istället ska skriva om.

Kände redan när jag vaknade i morse, Wilda kallade på mig. Redan halv sex knackade hon på och sa, nu får du dricka kaffe. Jag lyssnade på Wilda, gick upp för att göra mitt kaffe. Det första som hände, var att kaffemaskinen skrek på rengöring. Det fick bli en kopp kaffe, sedan avkalkning. Diskmaskinen sa rengöring igår så efter att startat upp kaffemaskinen för rengöring, plockade jag ur den rena disken. Startade upp rengöringsprogrammet på diskmaskinen. Dumt jag vet. Dumt att diska på morgonen, när alla behöver strömmen. Men en gång är ingen gång. Jag tänker skärpa upp, detta misstag. Katten vaknade till liv och fick kattifnatt. Har sprungit omkring och jagat fötter. Just nu sitter han i soffan och väntar på att Herr överman, ska sluta dammsuga. Då tänker jag att hon kilar ner hit och vill lägga sig på tangentbordet. Viket inte kommer att bli för jag ska låta Wilda växa fram bli mera tydligt.

Nog för idag, nu ska jag låta Wilda ta platsen. Ha en fin dag och ta hand om dig och ta hand om Wilda i dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook