Vackerheten i hösten…

Det var många, av mina badsystrar som badade idag. 9,8 grader var det i vattnet. det tog tid att doppa ner kroppen. Men när den väl var i, blev det 5 minuter i sjön. Badsystrarna hade handlat massvis, på Ullared. Några sa att det är så skönt, nu är alla julklappar och presenter klara. Då vid det tillfället önskade jag att jag hade varit med på resan, för här har vi inte ens börjat tänka på julklappar. Jag har bara fixat till Födelsedagspresenter som är detta året. Känner lite ångest för julens presenter, nu när allt blivit så dyrt. Men det ska vara roligt att ge, så jag får köpa efter vad plånboken tillåter.

Det var en härlig stund när jag gick upp ur badet, omgivningen var så vacker. Löven som nu mer skiftar i brunt än gult, dimman som steg över skogen och den stilla sjön. Jag och en badsyster stod och talade om den där känslan efter badet. Hon sa man ångrar aldrig ett bad efteråt. Jag sa man ångrar alltid ett bad innan det blir till. Vi talade om hur vackert det var. Just nu, när jag skriver om det här, slås jag av hur vi till trotts den gråa duggregnade morgonen tyckte allt blev så vackert. Det är konstigt, jag har åkt till sjön flera gånger i veckan i över ett år. Ändå har blir jag inte mätt av upplevelsen, omgivningen och sällskapet. Jag som alltid brukar tröttna. Jag tröttnar inte på det här. Det här med bad är för bra för att tröttna på.

Idag har vi inget planerat den svåraste uppgiften idag är vad ska vi göra för mat idag? Att det ska vara så svårt att hitta på vad som bir dagens middag. Jag föreslog Frutti di mare. Jag vet inte hur det landade hos maken. Men hos mig landade det bra.

Nu pockar Wilda på, Orden här tar slut och ska bli till med Wilda som jag skriver om just nu. Wilda har en förmåga att ta hand om en lite baby dinosaurer. Men jag tror att babyn även tar hand om Wilda.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook