Söndagsbad och tv mys.


Idag fick det bli ett litet senare inlägg skrivet av mig. Har haft lite att göra. Självklart blev det bad idag på morgonen. När jag åkte iväg så visade det inga tecken på att bli en ljus morgon. Men längst vägen fick jag uppleva hur morgonen vaknade till och det vart ett grådimma över ängar och hus. Vid sjön hade det ljusnat till även om det inte var dagsljuset. Idag blev det badstugan att byta om till badet. En av mina badsystrar hade en pannlampa med sig som gjorde att det gick att se där inne i stugan. 9,8 grader var det i vattnet. 5 minuter i vattnet, där efter upp igen. 7,5 grader i luften men efter badet kändes luften varm. Efter jag sagt hejdå till mina badsystrar så åkte jag hem.

Åt frukost, där efter tog vi promenad till affären. Men dom hade inte det vi var ute efter till rätt pris, vilket gjorde att vi åkte till Vänersborg i stället. Vi hade lite annat, vi hade tänkt införskaffa. Vi åkte till Tygladan, där jag köpte jultyger för att sy Julservetter. Där hittade jag även knappar till koftan, jag stickade i somras. Vi hade tänkt Införskaffa en ny våg, för den vi har börjar krångla. Men den glömde vi av att införskaffa. Handlade lite på Willys. När det var klart, glömde vi helt av att vi skulle köpa våg och tofflor till maken. Utan vi åkte direkt hem. På hemvägen kom vi på att vi skulle handlat mera men det får bli nästa gång.

Imorgon blir det inget bad för mig, jag måste vara hemma för att träffa den omtalade besiktningsmannen. Han som ska besiktiga kaminen. Han kommer kl 9.00. Hur länge besöket blir, vet jag inte. Jag misstänker starkt att så fort han åkt iväg, kommer jag bo i källaren och prova på att elda lite. På tisdagen ska jag tända i spisen innan jag åker iväg till badet. Då är det varmt och skönt sedan när jag sitter här och bloggar. Äntligen, Äntligen så ska jag få elda i vår kamin.

Igår på kvällen hade jag tänkt kolla film. Det blev början av filmen jag såg, när eftertexterna kom igång så vaknade jag av att katten låg bredvid mig. Den lilla söta Findus, Då gör det inget att man sover sig igenom en film. Antagligen var jag trött. När vi sedan på kvällen skulle ha lite mys framför tv. Då intog lilla katten vårt mys-bord. Jo, han gillar både brieost och räkor. Det var en lögn att säga att det vart mysigt att sitta där och äta ost för katten vägrade lämna vare sig borde eller oss. Nästa gång vi ska äta lite mys-mat får vi göra den i köket och sedan stå framför tv och äta. Då når inte katten det vi äter. Idag visade han även att han gillar julgröt. Igår kokade jag en stor gryta med risgrynsgröt. Idag när vi la gröten i en matlåda. Då ville lilla Findus allt smaka på gröten och han bara inte smakade utan åt med god aptit.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu!

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.