Det bor en eld om mig.


Idag eldar jag här hemma. Riktigt mysigt att titta in i elden, när jag skriver. Flammorna som på något sätt skapar ro, doften sprider sig och gör harmoni inom mig och i hemmet. Det var riktigt skönt att komma hem och sätta sig här i källaren, känna värmen som sprider sig. Höra knastret av veden som sprakar. Det går inte att beskriva med ord, hur härligt det här är.

Som jag väntat, redan när vi flyttade in har jag pratat om kamin. Men insett att där blir en hård nöt att knäcka. Jag och maken var inte överens, om kaminens nyttighet. Men nu när elen blev så dyr och bergvärmen blev till, såg maken en vinst i att ha kamin. Vi har eldat med pellets innan, då har ju värmen blivit till ändå. Ett riktigt hästjobb och väldans smutsigt, att elda med pellets. Mycket enklare att ha bergvärme, och mycket mysigare att ha ved och kamin. Nu är jag eldvaktare och förste eldare här hemma.

Förr fick jag åka hem till dottern, för kamin myset. Nu har jag en egen lite kamin att elda i. Idag vaknade vi till strömavbrott. Kaffet uteblev de där första 20 minuterna. Hade funderingar på att gå ut till husbilen och fixa kaffet men jag tänkte, att så fort jag går ut kommer elen säkerligen komma igång. När kaffet sedan blev till tog jag med mig en spann med vatten, och kaffet ner till kaminen. Tvättade rutan på kaminen och började sedan att elda.

Blev det bad idag. Jo lite sent kom jag, för jag hade svårt att slita mig från elden. Men iväg kom jag och badet var riktigt härligt idag. Till och med så härligt, att jag var tvungen att simma några få meter. Lägga mig i sjön och flyta, en sista gång för i år blev det också. Det regnade idag och där jag satt i badstugan, där vart det hål i taket och regnade in. Men vad gör det, jag skulle ändå bli blöt när jag badade. Härligt att träffa mina fina badsystrar. 9,8 grader vart det i vattnet.

En bra dag har börjat, den började med ett härligt strömavbrott. Där jag valde att tänka vilken tur, att vi har husbilen. Nöjde mig med den tanken utan att gå ut och göra kaffet. Tur att vi har kamin om det blir långt strömavbrott, då kokar jag soppan på kaminen. Blev tanke nummer två. Men inget av det behövde jag och badat blev det. Önskar eller alla en härligt fin dag. Nu ska jag städa undan lite i hallen som blivit lite smutsig, då maken grejade med väggen till skorstenen igår. Ett och annat vedträd, ska jag nog också hinna med att få in i kaminen under dagen.

Ibland bara men Älskar livet lite extra mycket, ibland är just nu. Just i denna stund. Där av klokheten, Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Idag just nu är det som gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.