Livet är inte en självklarhet…

Nu sitter jag i källaren och kaminen värmer mig, både själsligt och kroppsligt. Finns säkert ännu mera den gör med mig, men just nu kommer jag inte på något annat. Vackert är det, ett härligt sätt att vakna på. Morgonen har förflutit utan att jag badat.

Fixade nattens tvätt, fixat till sovrummet och bara njutit av att ha en morgon till. Jag tänker ofta på, det där med en dag till i livet. Nej jag lider inte av någon dödlig sjukdom.

Men att vakna få ännu en dag, är inte alls självklart. Där får det bli tacksamhet, över att en dag till. En dag till där jag får andas, leva och vara här i livet. Jag blir lyckligare av tacksamheten, mera medveten av att tänka så. Livet är inte självklart, vissa dör unga. Jag har haft förmånen att leva i väldigt många år. Jag tror att dom där små tacksamheterna, gör mirakel i dagen. När man kommer på att jag andas, jag har det så bra. Jag har allt jag egentligen kan önska mig. Jag bor bra, i en lugn kommun. Har fina barn och barnbarn. Jag har förmånen att ha barn boendes hos mig. Jag är frisk och jag har möjlighet att göra lite som jag vill. Jag har pengar för dagen, jag lever tillsammans med någon som älskar mig, respekterar mig och mina små egenheter. Jag har haft förmånen att ha bra människor i mitt liv. Dom som kanske varit mindre bra, har jag valt bort. Jag har förmånen att få sitta här, skriva ner mina tankar dag för dag. Jag har förmånen att ha ett jobb, även om jag just nu är tjänstledig. Människor omkring mig är viktiga för mig. Jag bryr mig om människor och uppskattar att få vara en del i.

Det här får duga för dagen. Nu ska jag kolla aktier och njuta av livet här i det lilla. Ha en fantastiskt fin dag. Gör en fantastiskt fin dag. Du är värd det.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar mera än i minnen. Morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook