Kvalitet är ett bra, PPA.

Det är allt eld i den lilla kaminen idag med. Jo det har blivit en vana att gå ner på morgonen, göra rent den från gårdagens eld. Putsa upp den lilla glasrutan och ta ut askan. Förbereda den för ny värme under dagen. Men ved, ved behövs…

Inser att jag får snåla med veden för det brinner fort upp. Men vilken god värme det blir. Det fyller mig med ro, kärlek och välbehag till livet. En kär vän den där kaminen.

Idag vart vi tre badsystrar som badade en fjärde som tog kort. Hon som tog kort är förkyld så hon höll sig på land. Men var tvungen att i alla fall se sjön. Hon hade med sig en badkappa hon köpt den såg riktigt mysig ut. Tror jag ska önska mig en sådan i julklapp. Fast en av mina badsystrar kom på att det där det går att sy en sådan. Frågan är om jag vågar mig på att sy något sådant. Det var så länge sedan jag sydde kläder. Nja, kanske men tiden får utvisa vad som sys och inte sys.

Det vart härligt att bada idag, fast innan jag åkte iväg försökte hon inom mig säga att det vart skönare att stanna hemma. Men jag, jag trotsade henne. Åkte iväg inte ens då var jag överens med mig själv om att jag skulle bada. Men det blev ett bad, ett härligt skönt bad som svalkade hela min kropp. Har ett litet klimathot inom mig just nu. Så svalkan av vattnet gör att den tar en stund innan det hittar tillbaka.

Sonen ringde under gårdagen, Svärdottern gillar att baka. Hennes bakmaskin börjar ge sig. Dom börjar fundera på att köpa något nytt. Då är jag den som är bäst att svara på sådant. Just det där med köksmaskiner kan jag. Jag vet vad som är bäst och vad som är värda sina pengar. Ska man köpa så ska man köpa kvalitet. Ankarström är namnet med kvalitet. Min mamma hade märket billigare men av samma modell. Hennes var en Electrolux, Electrolux hade fått tillåtelse att tillverka samma modell av Ankarström. Mamma köpte sin maskin när jag var 8-9 år, och den fungerade även då vi hade begravt henne. 50 års livslängd är inte fy skam. Då är det bra maskiner. Sonen tyckte den var dyr, men jag sa att han får tänka PPA. Pris per användning. håller den i 50 år så är den värd 5000 kronor. Den hade även tio års garanti berättade sonen. Hmm varför frågar du mig sa jag. Köp den den är värd pengarna.

Själv hade jag en Brosch som jag köpte innan jag fick barn. Den jag hade var lite klumpigare än den som finns idag. När jag slutade med gluten, gav jag den maskinen till min dotter. Den fungerar fortfarande. Det är väl värda pengar speciellt nu, när brödet har blivit så dyrt. Visst finns det inget godare än nybakat bröd. Hade jag kunnat äta vanligt mjöl hade jag bjudit familjen här på, nybakade frallor nästan varje dag. Glutenfritt bröd är inte lika gott, som riktigt bröd bakat på råg vete eller grahamsmjöl.

Nåja nu ringde sonen Det blev ingen ankarström utan en Bosch Vilket är ett utmärkt märke det med, hälften så dyrt som Ankarström. Det enda med Bosch är att man får vara noga med att byta packningarna som är i skålen annars kan det bli lite dyrt för då bränner motorn om det vill sig illa.

Håll elden levande inom dig.

Nog för idag just nu ska vi leva. Just nu är just i denna sekund. där borta ligger framtiden och bara väntar på att bli just nu tid. Gårdagen är historia och går inte i repris.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook