Halloween och en fantastisk morgon.


Vilken morgon. Halleluja vilken fantastiskt fin morgon det var idag. Hade tänkt stanna hemma från badet idag. Men halv åtta kom jag på att det är dom dagarna som jag tänker stanna hemma, det är då jag ska åka iväg. Det är dom som är mest uppskattade, när jag åker därifrån. Sååå vackert där borta. Himlen i ett rosa skimmer, det nu nästan nakna träden, avskalade från sommaren för att möta den stundande vintern. Den där vintern där kylan ska omhulda oss, där vintern ska få våra små fingrar och tår att kännas som isbitar när vi byter om det bad. Den är snart här. När kommer isen tro. Ännu är det svårt att föreställa sig de där isblocken som vi bröt förra vintern för att få bad. Svårt att se mig själv stå där i sjön och bryta is helt naken med bara vantarna på. Men jag har upplevt det och det kommer igen upplevas. Halleluja vilken morgon, nästan så att man går och blir religiös. Jag som bara går till kyrkan på julafton. Tack universum för denna fantastiska stund nu på morgonen.

En av mina badsystrar har varit sjuk. Idag kom hon till badet. Hon är nog den modigaste kvinna jag träffat. Hon har varit borta från badet en hel vecka och sedan går i som hon gjorde det igår. När jag kollade klockan och sa nä nu ska jag gå upp. Sa hon fast jag får bada lite till för att ta igen det jag missat under veckan. Grym är hon grym på ett bra sätt.

Idag kommer då Alfred hit och ska sova över. hans mamma ska pynta hemmet med skräck och dockor som hon jobbat med under denna månad. Fest ska dom ha dom där ungdomarna. Alfred ville dom inte ha hem fråns i morgon eftermiddag. Jag tänker att det kommer vara festernas fest. En morgondag som jag inte skulle vilja vakna upp till. Men det är sådant dom måste inse själva. Men visst är dockorna grymma som dom gjort. Grymt vidriga hemska men ett grymt bra hantverk.

Själv ska jag ha en dag här med Alfredmannen. Han som alltid har så mycket klokt att säga. Fast morfar är den som är favoriten. Jag är nog bara ett måste om man ska träffa morfar. Här ska vi skämma bort honom under dagen vi får se till att ha lite godis här hemma så lille-mannen får lite mys.

Happy Halloween!

Nog för nu. Nu får det bli en värmande dusch för mig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.