Klimat och återbruk….


God morgon, idag sjöng det några sångsvanar för oss, där vid sjön. Himlen vart magiskt vacker med små gluggar av ljusblå himmel och rosa skimrande moln. Ljuset gjorde att vattnet, skimrade i guld. 10,1 grader var det i vattnet. Men idag kan jag inte säga att det vart skönt, bara uppfriskande. Jag frös så in i bänken hela tiden. Men nu är det gjort för idag. Jag skulle haft med mig tjejerna till badet. Då jag skulle åka iväg, vart det tyst i rummet och jag tror dom somnat. Dom var vakna när jag gick upp klockan fem. Frågan är om dom sovit överhuvudtaget. Skulle behöva ett par badskor till, för jag har bara två och någon av oss får bada utan badskor om vi ska bada alla tre.

Igår fick jag PADs som lillflickans kompis mamma, har sytt. Hon ska tydligen sälja dom på marknader. PADs gjorda av mirakeltyg med fina små tyger på baksidan. Dom vart helt grymma på att ta bort smink. Dom var även grymma på att göra rent ansiktet med bara vatten.

En nattsömn, den lilla PAD-sen visade på resultat av att Ansiktet hade blivit lite smutsigt på natten. Renhetskänslan i ansiktet efter rengöringen med PADs och bara vatten, kändes helt underbart. Huden stramade inte som den annars brukar göra, innan jag tar på krämerna från Mary Kay. Sicken bra grej det vart, med dessa PADs. Snacka om Klimatsmarthet, återbruk och ekonomiskt smart. Den jag använde igår, tvättade jag tillsammans med mina sydda servetter i natt. Den visade inga tecken på att inte tåla en 60 tvätt.

Hon har tänkt att sälja 5 PADs för 100 kronor. Men jag har fått förmånen att vara en länk, då har du möjlighet att köpa 10 stycken, för 175 kronor. Själv har jag tänkt mig köpa en veckoförbrukning. Där jag tänker 3 PADs om dagen i sju dagar. Vilket blir 21 PADs. skulle bli 450 kronor.

450 kronor låter mycket men…

1. jag slipper leta PADs när jag handlar.

2. Jag bidrar till miljön.

3. Jag kör återbruk, eftersom jag tvättar dom vecka för vecka.

Kör dom i 60 graders tvätt , i en lite tvättpåse när man kör handdukar.

Det känns bra att bidra till miljön, tycker jag. Ju mera engångsartiklar jag skippar och kör återbruk. Ju mera bidrar jag på i klimatsmartheten kanske på mitt sätt. Men ändå ett sätt.

Jag har varit en storförbrukare på tvättservetter, som jag använder för att torka av bordet i köket med. Har använt dom till en massa annat också för den delen. Idag har jag istället tvättlappar av frotté, som jag köpt på Ikea. Dom lägger jag omlott när jag tvättat dom. Badar dom i ättika och lite diskmedel.

Vilket även det är ett sätt att bidra, återbruka och vara mera ekonomisk. Tvättlapparna hade jag sedan innan, då jag brukat använda dom då jag tvättar bort sminket. Dom blir ju solkiga efter ett tag och då blir dom städservetter i stället.

Känner mig som Klimatsmartheten själv. Nu när jag sitter här och filosoferar om mina återbruk. Jag bidrar och jag bidrar på mitt sätt. Vill du köpa PADs så hör av dig.

Ta hand om dig, gör en härligt fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.