Aleppotvål och julgröt…


Idag valde jag bort badet, har fått så ont i min höft och fot. Jag vet att värken försvinner en stund med bad. Men idag gick jag ner i källaren tog en dusch. Jag utför just nu ett experiment, med mitt hår. Har haft lite dum hårbotten ett tag som kliar och håret blir fett redan efter hårtvätten. Bestämde mig för att prova på att låta bli hårschampo, se vad som händer.

Har ett paket som ska komma i dagarna. Paket innehåller en tvål, för håret. När man tvättat håret, ska man tydligen skölja håret i hibiskusblomma eller äppelcider vinäger. Tvålen heter Aleppo tvål. Sur skölj kallar man det med äppelcidervinägern. Nu är det snart en vecka, som jag har uteslutit hårschampo. Känns väl så där.

Jag som alltid är så känslig, när mitt hår är otvättat. Kämpar verkligen med att gilla läget. Men det är okej den dagen, jag bara sköljer håret med vatten. Då känns det lite som om jag tvättat håret. Kan inte riktigt säga att det känns rent men, det känns skönare när vatten har runnit genom håret i alla fall. Ska villigt erkänna att jag längtar efter den där tvålen. Längtar efter att löddra upp ett rikligt skum i håret. Tvålen ska tydligen tvättas i rikligt med vatten och ska inte vara svår att skölja ur. Vad jag läst mig till. Väntar med spänning på att få använda tvålen.

Det blev inget bad idag nej, men nyduschat och påklädd, känner jag att det idag var ett bra beslut. Någon skiftning av de skiftningar i träden vid sjön, missar jag idag. Jag har tänt kaminen och njuter av lågorna, som omsluter vedträden. Det är ju lite av min morgon, även med bad. Av två saker gör jag i alla fall en av sakerna. Idag ska jag ringa en kille som säljer ved. Vi behöver mera ved. Inser att den ved vi har inte räcker, om vi ska elda, så som jag just nu gör.

Har just skickat iväg tjejerna, för att köpa mjölk. Dom kom ner hit i källaren för att berätta att risgrynsgröten jag kokade i helgen, är slut. Vi gjorde en deal. Om de går och köper mjölk, så kokar jag en ny laddning med gröt. Det lär att bli att koka gröt. Det verkar som att tjejerna gillar gröt. Gröt är inte att förakta. Så här när vi närmar oss december månad, vill det till att få in decemberkänslorna. Då hör det till att ha lite gröt i kylen, om i fall någon är sugen på det.

Det har kommit in en ny vana här i bloggen. Katten han är alltid med, när vi tänder i spisen och ska till och blogga. Han är stöd i orden och mysigheten just i dessa stunder.

Kom just p att det är en mötes dag idag. Klockan tio kommer besöket så det får bli ett kortare inlägg än vanligt. Ha en fin dag, gör en fin dag.

Lev idag, just nu. Igår finns inte kvar och kan läggas till historian. Morgondagen kommer först i morgon den vilar där borta i framtiden.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.